Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αίσχος με το ΄Αργος Ορεστικό. 1.000.000 το κόστος ενός αχρείαστου στρατοπέδου.

13.04.2011 | 16:50
Το θέμα με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Όχι μόνο για το 1.000.000 ευρώ που πετάμε κυριολεκτικά από το παράθυρο! Επειδή στην Ελλάδα είχαμε χάσει το μέτρο εδώ και πολλά χρόνια -γι΄ αυτό και καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε- κάποιοι μπορεί να λένε ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο. Είναι τεράστιο για την οικονομική συγκυρία που ζουν οι πολίτες της χώρας.

Αυτό όμως που αγανακτεί το μέσο πολίτη -ένστολο και μη- είναι η απίστευτη,αναλγησία των πολιτικών μας.

Αν πράγματι αληθεύει -και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί- ότι λόγω αιτήματος του Προέδρου της Βουλής, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό παραμένει ανοιχτό, τότε μιλάμε για κανονική παρωδία.Κι αυτό γιατί:

•Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ,εύκολα,γρήγορα και απλά έκοψε μισθούς επιδόματα και άλλες παροχές στους ένστολους ,κόβοντάς τους ,ούτε λίγο,ούτε πολύ 30% των αποδοχών τους.

•Δεν θα αναφερθούμε στις δραματικές περικοπές που έχουν να κάνουν με συντηρήσεις οπλικών συστημάτων ,για ευνόητους λόγους.

•Δραστικές περικοπες έχουν γίνει ακόμη και σε εκπαιδευτικούς τομείς των ΕΔ.

Όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ τα έκανε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Επί 18 μήνες όμως εμφανίζεται παντελώς ανίκανη να κάνει το απλούστατο: να επιλέξει και να κλείσει όσα στρατόπεδα και μονάδες αποδεδειγμένα δεν μας χρειάζονται! Επί 18 μήνες το σκέφτεται και όταν τελικά αποφασίζει παρουσιάζει μία λίστα …επτά Κέντρων Νεοσυλλέκτων ,κάποια από τα οποία είχε ανοίξει η κυβερνηση της ΝΔ ,που επίσης έχει "εγκληματίσει" εναντίον των ΕΔ.

Κάποιοι είπαν ότι αυτή ήταν η αρχή και η συνέχεια θα ήταν πιο εντυπωσιακή. Ότι για παράδειγμα θα έκλεινε η Μεραρχία της Τρίπολης,γιατί κίνδυνος…Δράμαλη δεν υπάρχει πια.

Αντί γι΄ αυτό και πριν καν στεγνώσει το μελάνι η ηγεσία του ΥΕΘΑ εξαιρεί από το κλείσιμο το Άργος Ορεστικό. Ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων που υποδέχεται περίπου 200 με 250 νεοσύλλεκτους όχι από την περιοχή ΑΛΛΑ ΑΠ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!!!). Κάτι που σημαίνει ότι οικογένειες πιθανότατα φτωχές, χωρίς τη δυνατότητα "του μέσου" υποβάλονται σε επιπλέον οικονομικό χαράτσι,επειδή είναι πιο σημαντικό να μείνει το κέντρο ανοιχτό για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους!

Αν ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν έχει υποβάλει αίτημα για το ΚΕΝ ,όπως του αποδίδουν κάποιοι, θα πρέπει άμεσα να διαψεύσει τις πληροφορίες. Ειδικά μετά από τη πρωτοβουλία Μπεγλίτη να συμπεριληφθεί και η Κόρινθος στα στρατόπεδα που κλείνουν. Η Κόρινθος είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Και βέβαια η ηγεσία του ΥΕΘΑ που μόλις χθες ανακοίνωνε ότι είναι έτοιμη να κόψει το 70% των εξοπλιστικών δαπανών θα πρέπει να μας εξηγήσει πως ακριβώς σκέφτεται να το κάνει ,όταν δεν φαίνεται πρόθυμη,ούτε καν στρατόπεδα να κλείσει. Αυτά προς το παρόν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ