Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Enterprise» στον Πειραιά. Βίντεο

28.03.2012 | 11:25
Ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά κατέπλευσε το αμερικάνικο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Enterprise», συνοδεία άλλων πολεμικών πλοίων. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως «εθιμοτυπική».

Η πολεμική αρμάδα των ΗΠΑ, με επικεφαλής το πρώτο στην ιστορία αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, απέπλευσε από τη βάση του στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια με αποστολή να βρίσκεται σε επιφυλακή στη Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο. Στη διάρκεια της πορείας του, πραγματοποιεί ασκήσεις. Η τελευταία έγινε στις 24-25 Μαρτίου, στην κεντρική Μεσόγειο και δυτικά της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή ακόμα εννέα μεγάλων πολεμικών πλοίων ΝΑΤΟικών χωρών και της Αυστραλίας.

Το «Enterprise» αναμένεται να παροπλισθεί το Δεκέμβρη του 2012, έχοντας στο ενεργητικό του τη συμμετοχή σε όλους τους πολέμους που έχουν κάνει οι ΗΠΑ τον μισό αιώνα που πέρασε, όπως του Βιετνάμ, του δύο πολέμους κατά του Ιράκ κ.λπ.

Το αεροπλανοφόρο καθελκύστηκε το 1961 επί προεδρίας Τζών Κένεντι. Εχει λάβει μέρος στην κρίση των πυραύλων της Κούβας, τον Πόλεμο του Βιετνάμ, τους δυο πολέμους στον Περσικό, ενώ αποτέλεσε το «σκηνικό» της ταινίας Top Gun, που γυρίστηκε το 1986.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ