Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "ανέκδοτο" των Σκοπίων και τις "ψευτομαγκιές" των Τούρκων έθεσε ο Παπούλιας στον Ράσμουσεν

16.02.2012 | 14:15
Για το Σκοπιανό ανέκδοτο μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.Όμως ο Πρόεδρος έθεσε στον Ράσμουσεν και την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο,ακόμη και χθες που ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων του ΥΕΘΑ.

Ο Έλληνας πρόεδρος χαρακτήρισε, χαμογελώντας, «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία, εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως Σκοπιανό και ζήτησε από τον κ. Ράσμουνσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό, καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες.


Θα συνεχίσουμε σαΐτα την κατεύθυνση για να βρει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη στάση του.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου. Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία, η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα.


«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ