Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το βίντεο της απαγωγής δύο ισραηλινών στρατιωτών έδωσε στη δημοσιότητα η Χεζμπολάχ

30.07.2012 | 09:59

Η Χεζμπολλάχ έδωσε χτες στην δημοσιότητα ένα βίντεο του 2006 από την απαγωγή των δύο Ισραηλινών στρατιωτών. Το Ισραήλ ως απάντηση τότε για την απαγωγή των στρατιωτών του είχε αρχίσει τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου.

Στις εικόνες που πρόβαλλε το τηλεοπτικό κανάλι Ελ Μαγιαντίν που εκπέμπει από την Βηρυτό, φαίνονται οι μαχητές της Χεζμπολλάχ να περνάνε τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου και να παίρνουν το τζίπ που μετέφερε τους Γκολντβάσερ και Ρεγκέβ. Στο βίντεο φαίνονται οι μαχητές της Χεζμπολλάχ να περνάνε τον φράχτη στα σύνορα και να κατευθύνονται στον δρόμο όπου περιπολούσαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Οι μαχητές πλησιάζουν σε χτυπημένο από αντιαρματικό πύραυλο τζιπ, ανοίγουν την πόρτα και βγάζουν έξω δύο στρατιώτες. Αλλά εκεί σταματά η λήψη.
Καθώς στο βίντεο δεν φαίνονται τα πρόσωπα των Γκολνβάσερ και Ρεγκέβ, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό αν είναι ή όχι αυτοί.

Το βίντεο παρουσιάστηκε στα πλαίσια εκπομπής για την 6η επέτειο από τον 2ο πόλεμο του Λιβάνου. Ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του καναλιού Γκασάν Μπιν Τζίντο είναι γνωστός για την εγγύτητα του προς τον ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλλα.
Ο Τζίντο προβάλλοντας το βίντεο ανέφερε πως την απαγωγή των στρατιωτών την είχε διευθύνει ο ίδιος ο Ιμάντ Μουγκνίγιε, που συμμετείχε και στην επιχείρηση. Ο Μουγκνίγιε, ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολλάχ, που συγκαταλεγόταν στην λίστα των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών από ΗΠΑ και Ισραήλ, έχασε την ζωή του το 2008 από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του.
Οι σωροί των σκοτωμένων Γκολντβάσερ και Ρεγκέβ είχαν αποδοθεί το 2008 στο Ισραήλ με αντάλλαγμα πέντε Λιβανέζους κρατούμενους.

tourkikanea.gr


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ