Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "δούλεμα" πέφτει σύννεφο με την αύξηση της θητείας,που έτσι κι αλλιώς δεν αρκεί.

29.08.2011 | 00:48
Περίπου ...ως πανάκεια "δια πάσαν νόσον" παρουσιάζει ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης την πιθανή άυξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12, 14 ή και 15 μήνες,όπως λένε οι πληροφορίες. Ασφαλώς το πρόβλημα της επάνδρωσης μονάδων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό θα έπρεπε να το έχουν σκεφτεί όσοι δεν είπαν κουβέντα και πολύ περισσότερο δεν υπεβαλαν παραίτηση όταν οι πολιτικοί τους επέβαλαν γα λόγους προεκλογικούς άλλη μία μείωση θητείας.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα  θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και με άλλους τρόπους τους οποίους είναι πια σαφές η κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ δεν τολμούν να εφαρμόσουν. Το κλείσιμο αχρείαστων στρατοπέδων και μονάδων φαίνεται ότι πάει στις καλένδες προς χάριν τοπικών,εμπορικών,εκκλησιαστικών και άλλων συμφερόντων. Η ηγεσία του ΥΕΘΑ θα προχωρήσει στην ανακοίνωση κάποιας λίστας στρατοπέδων που θα γίνει ..για τη τιμή των όπλων και σε καμία περίπτωση δεν θα προσεγγίζει τη λίστα 450 στρατοπέδων που μπορουν να κλείσουν άμεσα. Λίστα που έχει στο συρτάρι του ο κ.Μπεγλίτης.

Για να επανέλθουμε λοιπόν στο θέμα της αύξησης της θητείας. Το πρόβλημά μας δηλαδή είναι μόνο αριθμητικό; Θα μαζέψουμε ακόμη 10,15 άντε 20 χιλιάδες στρατιώτες και λύσαμε το πρόβλημα του Στρατού Ξηράς; Φτιάξαμε στρατό; Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο είτε δεν είναι ενημερωμένος, είτε δεν έχει και μεγάλη επαφή με τη πραγματικότητα.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας μπορεί να γεμίσει τις μονάδες με στρατιώτες,αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Πρέπει άμεσα να ασχοληθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με την εκπαίδευση αυτών των στρατιωτών. Δεν θέλουμε στρατιώτες "αγγαριομάχους" και "σκοπούς". Θέλουμε στρατιώτες-μαχητές. Στρατιώτες που θα λάβουν σωστή και πλήρη στρατιωτική εκαπίδευση κι όχι ειδίκευση ...στο γόπινγκ. Έχει ασχοληθεί καθόλου η ηγεσία του ΥΕΘΑ μ΄ αυτή τη πτυχή του θέματος θητεία; Όχι!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που  υπάρχει με την στρατιωτική θητεία δεν είναι η διάρκειά της. Αυτή θα την βρούμε ευκολα. Το μεγαλύτερο ζήτημα που υπάρχει είναι ότι σχεδόν το σύνολο των νέων που πρόκειται να καταταγούν θεωρούν τη θητεία χαμένο χρόνο. Κι αυτό είναι έγκλημα που όλοι μας έχουμε αφήσει να συμβεί. Αυτό πρέπει να αλλάξει και χρειάζεται χρόνος για να γίνει αυτή η αλλαγή. Το να γίνει ουσιώδης η στρατιωτική εκπαίδευση θα λειτουργήσει θετικά στη μεγλύτερη μερίδα των νέων που θα περάσουν από το στρατό.

Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που εντόνως ψυθιρίζεται. Ότι δηλαδή η αύξηση της θητείας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κυβερνητικό τέχνασμα που θα λειτουργήσει ως "ασπιρίνη" στον "πυρετό" της ανεργίας που συνεχώς ανεβαίνει. Θα είναι τελείως αφελές αλλά και άκρως επικίνδυνο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ