Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το φυτίλι άναψε.Θα φθάσουμε στην έκρηξη;

09.02.2012 | 15:12

Το φυτίλι έχει ανάψει και μένει να δούμε αν θα γίνει έκρηξη! Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση μετά από τις τελευταίες εξελίξεις,από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και με τον υπουργό Οικονομικών να βρίσκεται στις Βρυξέλλες,όπου βρίσκεται και η “εκρηκτική ύλη” στην οποία καταλήγει το φυτίλι που λέγαμε.Πριν από λίγο η κυβέρνηση μετέδιδε τη πληροφορία ότι υπάρχει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με την οποία ο Βενιζέλος θα μπει στο Eurogroup.

Τα σενάρια που έχουν αρχίσει να διακινούνται είναι σχεδόν όλα “καταστροφολογικά” και γι΄ αυτό δεν θα αναφερθούμε λεπτομερώς.Σε τέτοιες καταστάσεις πίεσης καλό είναι να επικρατεί ψυχραιμία και όσα σενάρια έχουν διαρρεύσει δεν συμβάλουν σ΄ αυτό.


Τα γεγονότα όμως είναι τα εξής:Το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ανήσυχο αφού τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Αυτό που διαμηνύουν στους έλληνες είναι ότι αν δεν έρθετε με συμφωνία, Eurogroup με θέμα την Ελλάδα δεν γίνεται!

Έτσι, ο πρωθυπουργός είχε συνεχείς επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πίεσε για να επιτευχθεί η συμφωνία που λένε ότι υπάρχει. 

Όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπρεπε να μπει στην συνεδρίαση με την συμφωνία στα χέρια του!

Το Μαξίμου ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν άλλα ισοδύναμα μέτρα με την περικοπή των επικουρικών κατά 15% για να καλυφθεί η τρύπα των 300 εκατομμυρίων.
Όσο για τη 15νθήμερη ή άλλη διορία που λέγεται ότι έχει δοθεί;


"Δεν γνωρίζω να έχει τεθεί αίτημα, από την ελληνική πλευρά, πρόσθετης χρονικής προθεσμίας", δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν."Δεν είμαι ενήμερος για καμία παράταση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει ενημερωθεί κανείς για αυτό", απάντησε ο Α. Αλταφάζ, κληθείς να σχολιάσει αν το Eurogroup θα δεχθεί το αίτημα της Ελλάδας για δεκαπενθήμερη παράταση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λόγω των επικουρικών συντάξεων.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αλλά και η συμφωνία για το PSI, εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης, στο Eurogroup.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται από την Γερμανία η είδηση - βόμβα μέσω του Assosiated Press, όπου αναφέρεται ότι, και η τρόικα δεν ξέρει τίποτα για 15νθημερη παράταση ώστε να βρεθεί λύση για την τρύπα των 300 εκατομμυρίων!

Αν τελικά οι Βρυξέλλες απόψε δώσουν τη λύση, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, μέσα στο σαββατοκύριακο η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Κυριακή θα ψηφιστεί όλο το πακέτο των μέτρων. 

ΣΧΟΛΙΑ