Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κινεζικό stealth "γεννήθηκε" από τη κατάρριψη του F-117 στη Σερβία.

08.02.2011 | 06:10
Το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας , το J-20,έχει προκαλέσει ατελείωτες συζητήσεις στη Δύση. Πόσο αξιόπιστο θα είναι,ποιες οι επιχιερησιακές του δυνατότητες και πάνω απ΄ όλα “θα είναι πράγματι stealth”;

Αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο τους αμερικανούς ,γιατί το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως στους διαδρόμους του αμερικανικού Πενταγώνου θέλει τους κινέζους να “αντέγραψαν” και να αποκωδικοποίησαν τη τεχνολογία stealth, από τα συντρίμμια ενός αμερικανικού βομβαρδιστικού που κατέρριψαν οι Σέρβοι το 1999!

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας το 1999,οι Σέρβοι πετυχαίνουν το ακατόρθωτο. Καταρρίπτουν ένα αμερικανικό “αόρατο” F 117! Η κατάρριψη έγινε μ΄ έναν σοβιετικής σχεδίασης αντιαεροπορικό πύραυλο SA-3.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρακολουθώντας Σέρβους να χορεύουν πάνω στα συντρίμμια απέδωσε την κατάρριψη σε τύχη. Ευτυχώς ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί. Τα συντρίμια όμως του αεροσκάφους φαίνεται ότι αποδείχτηκαν πάρα πολύ χρήσιμα. Όχι για τους Σέρβους,αλλά για τους Κινέζους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το Associated Press (AP),τα συτρίμμια του F 117 κατέληξαν σε κινέζικα χέρια, ίσως και μέσω Ρωσίας.
Στόχος τους να μελετήσουν τα μυστικά της ειδικής επίστρωσης και γενικότερα την τεχνολογία stealth.

Η Κίνα διαψεύδει συστηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς ωστόσο κατόρθωσε να φτιάξει μαχητικό αεροσκάφος με στοιχεία stealth , το J-20 το οποίο παρουσίασαν λίγες ώρες πριν επισκεφτεί το Πεκίνο ο αμερικανός ΥΕΘΑ Ρόμπερτ Γκέϊτς.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ