Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ξανασκέφτηκαν:δεν κλείνουν τα νοσοκομεία.Γίνονται Κέντρα Υγείας

18.11.2010 | 19:30
Αφού έγινε μεγάλη φασαρία από τα ΜΜΕ,το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης δεν θα κλείσουν αλλά θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας διασυνδεμένα με τα πανεπιστημιακά και νομαρχιακά νοσκομεία. Αυτό θα γίνει δοκιμαστικά για ένα μήνα και μετά ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κριθεί η τύχη τους.
Προφανώς επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις,αφού ειδικά αυτά τα νοσοκομεία παρέχουν σηαντικότατο κοινωνικό έργο στο πληθυσμό της Θράκης,ειδικά σε χωριά απομακρυμένα από πόλεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου  " τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετασχηματιστούν σε Κέντρα Υγείας και έδρες υγειονομικών επιτροπών για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής υπηρεσίας, το δε ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό θα διασυνδεθεί με πανεπιστημιακά ή νομαρχιακά νοσοκομεία που υπάρχουν στην ίδια πόλη προκειμένου και το στρατιωτικό προσωπικό να εξυπηρετείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αξιοποιείται και αυτό επιστημονικά με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, χάριν των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να παρακωλύεται η στρατιωτική υπηρεσία.

Το μέτρο θα δοκιμαστεί για ένα μήνα πιλοτικά στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα και να ρυθμιστούν οι αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες, για την όσο γίνεται πιο επιτυχή και άμεση εφαρμογή του μέτρου."


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ