Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το λουτρό αίματος συνεχίζεται στη Συρία.

19.08.2011 | 16:46
 Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στη νότια Συρία, στην Χομς και στα περίχωρα της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), την ώρα που η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πετρελαϊκές κυρώσεις στην χώρα.

   

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικίας 11 και 16 ετών, έχασαν την ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην Γάμπαγεμπ.

   

Τέσσερις άλλοι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν στην Χιράκ.

    Στην Άνχελ, που βρίσκεται στην Ντεράα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες.

   

Ακόμη, ένας διαδηλωτής έχασε την ζωή του στα περίχωρα της Δαμασκού και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν στην Χομς.

   

Σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού της Συρίας (LCC), τρεις από τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην Ντεράα ήταν στρατιώτες οι οποίοι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ κατά των διαδηλωτών.

   

Από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στην Γάμπαγεμπ από "ένοπλους άνδρες".

   

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα ότι ο πετρελαϊκός τομέας της Συρίας θα μπορούσε να πληγεί περισσότερο, καθώς η ΕΕ εξετάζει την αύξηση της πίεσης μέσω των κυρώσεων.

   

"Υπάρχει ένα προσχέδιο το οποίο αναφέρεται σε έναν αριθμό τομέων που θα μπορούσαν να προστεθούν στην λίστα των κυρώσεων.

Αυτό περιλαμβάνει το πετρέλαιο" δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον.

   

Ο αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι οι διπλωμάτες αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τις επιλογές που έχουν στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Συρίας.

   

Ο κ. Μαν πρόσθεσε ότι στην λίστα των κυρώσεων μπορεί να προστεθούν περισσότερα ονόματα πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ