Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μεγάλο "φάουλ" της Τουρκίας στη Θράκη.Εμπράκτως "βαφτίζει Τούρκους" τους μουσουλμάνους

11.08.2012 | 00:01
Οι Ελληνες πολίτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα σε  28 παραλιακούς ή συνοριακούς νομούς της Τουρκίας, ωστόσο εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις οι μουσουλμάνοι Δυτικής Θράκης,καθώς η Αγκυρα φαίνεται δεν τους θεωρεί ΄Ελληνες πολίτες αλλά Τούρκους! Την ίδια στιγμή οι δικοί μας επίδοξοι οικονομικοί “μάγοι” φαίνεται” ότι είναι έτοιμοι να πουλήσουν ακόμη και σε Τούρκους .

 Αυτό αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα για τον νέο νόμο της Τουρκίας - έγραψε χθές το OnAlert - ωστόσο το κείμενο του νόμου δεν έχει γίνει πλήρως γνωστό και το αναζητούν πολλές πρεσβειες ατην Αγκυρα καθώς υπάρχουν πολλές - και αντικρουόμενες πληροφορίες στα τουρκικά ΜΜΕ. 

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΝΤV στο νέο νόμο που επικυρώθηκε από τονΤούρκο  Πρόεδρο κ. Γκιούλ αναφορικά με την πώληση ακινήτων, για υπηκόους ορισμένων χωρών υπάρχει ο όρος της αμοιβαιότητας. Έτσι πολίτες 183 χωρών θα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα στην Τουρκία άνευ όρων . Μεταξύ των χωρών αυτών είναι οι ΗΠΑ , η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία , το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ν. Κορέα και το Μονακό. Οι χώρες όπως η Συρία, η Αρμενία, η Βόρεια Κορέα, έμειναν εκτός του καταλόγου αυτού. Για την Κίνα και το Ισραήλ επέρχεται ο περιορισμός για «αγορά μίας κατοικίας».
 
Με τον νέο Νόμο,αναφέρετα στο δημοσίευμα,  χώρες όπως η Ρωσία, η Γεωργία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα μπορούν οι πολίτες τους να αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία υπό τον όρο αυτά να μην βρίσκονται σε παραλιακούς ή συνοριακούς νομούς. Οσον αφορά χώρες όπως το Ιράν και το Ιράκ , οι πολίτες τους θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα με ειδική άδεια. Ορος αμοιβαιότητας δεν θα ζητείται για τους πολίτες χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέϊτ , το Αζερμπαϊτζάν και το Τουρκμενιστάν.
 
''Οχι'' και σε Κωνσταντινούπολη- Σμύρνη
 
 Η Hurriyet γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Οι Έλληνες σκάλωσαν στα παράλια» και διευκρινίζει -όπως μεταδίδεται- ότι οι Έλληνες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα σε 28 νομούς. Γείτονες με τους οποίους υπάρχουν σύνορα δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα σε συνοριακές περιοχές. Δεν θα μπορούν να γίνονται πωλήσεις στην Ελλάδα από νομούς στις παράκτιες ζώνες συμπεριλαμβανομένης και της Κων/λης. Δεν θα μπορούν να γίνουν πωλήσεις από την Αδριανούπολη . Οι Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούν να πάρουν ακίνητα από τα παράλια 28 πόλεων όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, το Αϊδίνιο , η Αττάλεια , τα Δαρδανέλια, σε περιοχές παράκτιες στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο , στο Μαρμαρά και στην Μαύρη Θάλασσα. Οι Έλληνες θα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα σε πόλεις που βρίσκονται μέσα από τις παράκτιες ζώνες. Ο όρος αυτός δεν θα ισχύει για τους «τούρκους» - όπως αναφέρει τους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής -  της Δυτικής Θράκης.
 
Οι πολίτες της «ΤΔΒΚ» θα επωφελούνται από τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που επωφελούνται οι Τούρκοι πολίτες .   Σημειώνεται από αυτήν την εφημερίδα ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τους Ρώσους πολίτες.
Η Sabah (έκδοση Αττάλειας) και με τον τίτλο « Δεν υπάρχει απαγόρευση πώλησης για τους Ρώσους» γράφει ότι  ο τομέας ανοικοδομήσεων στην Αττάλεια υπέστη σοκ με την λεπτομέρεια ότι πολίτες της Ρωσίας , της Γεωργίας , της Ελλάδας και της Βουλγαρίας θα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα στην Τουρκία με τον όρο να μην είναι σε παράκτια ή συνοριακή περιοχή. Ομως η ανησυχία ξεπεράστηκε - ΄σημειώνει καταγράφοντας  μια ακόμα αντίφαση - όταν αποκαλύφθηκε ότι ο περιορισμός είναι για τα χερσαία σύνορα.
 
Η Hurriyet δημοσιεύει τον παρακάτω πίνακα αναφορικά με τον αριθμό ακινήτων που έχουν πολίτες άλλες χώρων στην Τουρκία .
                                                
Χώρες Ατομα που έχουν ακίνητα Αριθμός ακινήτων
Βρετανία  35.825 25.291
Γερμανία 29.223  38.691
Ελλάδα 10.832  9.949
Ιρλανδία 6.816    5.138
Ολλανδία 5.807   5.134
Δανία  5.833    4.845
Νορβηγία 5.541   5.003
Αυστρία
Βελγιο
4,470
3,478 
6.704
2.619 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ