Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νέο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού των Τούρκων.

30.04.2011 | 07:50
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Έτοιμο το τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ΤΟΜΠ) που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία ΟΤΟΚΑR. To ΑRMA 8x8 όπως ονομάζεται το όχημα παρουσιάστηκε στον Τύπο στο εργοστάσιο της OTOKAR στο Σαγγάρειο.
Ο διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Σερντάρ Γκιοργκουτς τόνισε οτι το ΑRMA 8x8 διακρίνεται για την ευελιξία του, την εσωτερική του άνεση, την πολλαπλότητα ρόλων που αναλαμβάνει και γι'αυτό ξεπερνά σε ποιότητα τα οχήματα άλλων εταιρειών στο εξωτερικό. " Παρόμοια οχήματα στο εξωτερικό παράγονται αλλά για να αυξηθεί η θωράκιση τους είναι βαριά και δυσκίνητα. Το δικό μας όχημα δεν είναι έτσι μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και με C-130.To ΑRMA 8x8 μπορεί να κινηθεί με άνεση νυχτα , μέρα, με ομίχλη μέσω της θερμικής κάμερας. Το συγκεκριμένο όχημα χωρίς να χρειαστεί καμία προεργασία μπορεί να γίνει αμφίβιο και πλέει στη θάλασσα με ταχύτητα 5 ναυτικών μιλίων την ώρα. Το ARMA μαζί με τον οδηγό και τον κυβερνήτη μπορεί να μεταφέρει 12 άτομα και το ωφέλιμο φορτίο του είναι 24 τόνοι.
Το όχημα κινείται με λάστιχα, η μηχανή του είναι 450 ίππων και η αυτονομία του φτάνει στα 750 χιλιόμετρα. Μπορεί να ανέβει σε εδάφη που η κλίση του φτάνει στο 60%.

Δεν έχει ανακοινωθεί αν ο τουρκικός στρατός έχει παραγγείλει απο το ARMA 8x8 πάντως η OTOKAR ευελπιστεί πως οι παραγγελίες δεν θα είναι μόνο απο το εσωτερικό αλλά και απο το εξωτερικό. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ