Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πόρισμα για τη Φουκουσίμα:"Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη καταστροφή"

09.03.2012 | 16:38
 Το  πόρισμα (507 σελίδων) για τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή σε όλον τον πλανήτη, μετά εκείνη στο Τσερνόμπιλ, αυτήν που έγινε το Μάρτιο στη Φουκουσίμα,παραδέχτηκε ότι οι αρχές δεν ήταν προετοιμασμένες για τη καταστροφή.

   

Στο "στόχαστρο" των συντακτών του ανωτέρω πορίσματος είναι : 

   

•ο φορέας Tokyo Electric power (Tepco), που λειτουργεί την ιαπωνική πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, όπου συνέβη νωρίς φέτος την άνοιξη η καταστροφή, από κοινού με την κυβέρνηση στο Τόκιο.

   

Η τελευταία ελέγχεται : "για λάθη που διέπραξε, τόσο προ, όσο και μετά απ το πυρηνικό δυστύχημα" της 11ης Μαρτίου και, πλέον συγκεκριμένα : 

    •"για τις μη τηρούμενες (προληπτικού χαρακτήρα) διαδικασίες", "για ανυπαρξία μηχανισμών παρεμπόδισης τέτοιας κλίμακας επιπτώσεων", "για την κακή ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, όσον αφορά το δυστύχημα, όπως και για εμφανή έλλεψη συντονισμού των κυβερνητικών υπηρεσιών μεταγενέστερα"(...) "με δραματικές επιπτώσεις" για τον ιαπωνικό πληθυσμό.

   

Η διεύθυνση της Tepco στο πόρισμα καυτηριάζεται ιδίως για την ανακοίνωση, που εξέδωσε λίγες μέρες μετά την 11η Μαρτίου, ότι "δεν τής ήταν δυνατόν να έχει προετοιμαστεί για μια κατάσταση, η οποία ήταν αδιανόητο ότι θα συμβεί".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ