Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το προφίλ του μακελάρη της Αριζόνα.

10.01.2011 | 07:25
Ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ το Σάββατο στην Αριζόνα εναντίον μιας βουλευτού με αποτέλεσμα να σκοτώσει έξι ανθρώπους, ήταν συντάκτης κειμένων που ήταν τα περισσότερα ασυνάρτητα, όμως μαρτυρούν την εμμονή του να έρθει σε επαφή με την αμερικανίδα δημοκρατική βουλευτή, έγινε γνωστό από τις αρχές.

   

Ενώ οι ΗΠΑ, σε κατάσταση σοκ μετά το μακελειό, αναρωτιούνταν χθες αν τα κίνητρα του 22χρονου Τζάρεντ Λόφνερ ήταν πολιτικά, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας περιγράφουν περισσότερο ένα μοναχικό και βασανισμένο αγόρι, που μπορεί να υπέφερε από ψυχικά προβλήματα.

   

Η φωτογραφία του στο άλμπουμ του Λυκείου του στην Τουσόν (Αριζόνα, νοτιοδυτικές ΗΠΑ) δείχνει έναν νεαρό με πυκνά μαλλιά και λεπτό χαμόγελο. Οι συμμαθητές του είπαν ότι του είχε στοιχίσει πολύ η αποπομπή του, πέρυσι, από το δημόσιο πανεπιστήμιο. 

   

"Πιστεύω ότι σιγά-σιγά βυθίστηκε σε μια ψυχωτική κρίση. Κάτι μέσα του έσπασε. Δεν ήταν πάντα έτσι", έγραψε στον ιστότοπο Twitter η Κέιτι Πάρκερ, μια από τις συμμαθήτριές του στο Λύκειο. 

   

Θυμάται ότι ο Τζάρεντ Λόφνερ είχε αγκαλιάσει τις ιδέες της αριστεράς και πως του άρεσε το πανκ συγκρότημα Anti-Flag. Του άρεσε επίσης πολύ να μιλάει για θεωρίες που προβλέπουν το τέλος του κόσμου για το 2012, βάσει προφητειών των Μάγια.

   

Στα κείμενα που ο νεαρός είχε δημοσιεύσει στο Ίντερνετ ανέφερε μεταξύ των βιβλίων που προτιμά "Το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος" των Μαρξ και Ένγκελς και το "Μάιν Καμπφ" του Χίτλερ. 

   

Τα δοκίμιά του έπαιρναν συχνά τη μορφή λογικών ασκήσεων, στις οποίες εξέθετε μια ιδέα και πρότεινε ένα συμπέρασμα. Μιλούσε συχνά, με τρόπο τουλάχιστον συγκεχυμένο, για τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος.

   

"Δεν μοιράζετε το νέο νόμισμά σας στους ανθρώπους με θανάσιμο τρόπο. Συνεπώς, μοιράζετε το νέο νόμισμά σας στους ανθρώπους με μη θανάσιμο τρόπο", έλεγε σ' ένα βίντεο ανηρτημένο στον ιστότοπο YouTube.

   

Εναντίον του Τζάρεντ Λόφνερ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο φόνους και τρεις απόπειρες φόνου έπειτα από το λουτρό αίματος που κόστισε το Σάββατο τη ζωή σε έξι ανθρώπους στη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ. Μεταξύ των θυμάτων είναι η βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

   

Προφανώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος παρακολουθουσε την Γκίφορντς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός πράκτορα του FBI που συνοδεύει το κατηγορητήριο, οι ερευνητές βρήκαν στην κατοικία του δράστη μια επιστολή της Γκίφορντς προς τον Λόφνερ στην οποία τον ευχαριστεί επειδή παρέστη σε μία συγκέντρωσή της το 2007.

   

Σ' ένα χρηματοκιβώτιο, οι ερευνητές βρήκαν επίσης ένα φάκελο στον οποίο ήταν γραμμένες οι λέξεις "Τα προέβλεψα όλα", "Η δολοφονία μου", το όνομα "Γκίφορντς" και κάτι που μοιάζει να είναι η υπογραφή του δράστη.

   

Σε συνέντευξή του χθες Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο σερίφης της κομητείας Πάιμα, ο Κλάρενς Ντάπνικ, αναφέρθηκε σε μια άλλη επιστολή του κατηγορουμένου, στην οποια έγραφε πως "θα σκοτώσει αυτή την καλή γυναίκα". 

   

Ο Ντάπνικ διαβεβαίωσε εξάλλου πως ο στόχος του νεαρού ήταν πράγματι η βουλευτής. "Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία για μας, ήταν η πράξη ενός μεμονωμένου και πολύ διαταραγμένου δράστη", δήλωσε.

   

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λόφνερ αγόρασε το όπλο του το Νοέμβριο σ' ένα κατάστημα της Τουσόν. Δύο μήνες νωρίτερα, το Κοινοτικό Κολέγιο της Πάιμα τον είχε αποβάλει και η διεύθυνση του κολεγίου είχε ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση για να αποδείξει πως δεν αποτελεί κίνδυνο για άλλους. 

   

Σ' ένα προφητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναδημοσίευσε η "Ουάσινγκτον Ποστ", η φοιτήτρια Λίντα Σόρενσον προειδοποιούσε ότι ο Λόφνερ θα μπορούσε να είναι "ένας απ' αυτούς τους τύπους που βλέπουμε τη φωτογραφία τους στις εφημερίδες αφού εισβάλουν σε μια τάξη με ένα αυτόματο όπλο". 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ