Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ρίσκο της Ελλάδας, η Moody's και ο Κρούγκμαν, που προβλέπει «όχι»

02.11.2011 | 12:51
Με την πρόθεσή της να οργανώσει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα ρισκάρει σοβαρά τη σχέση της με το ΔΝΤ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναλυτή της Moody's.

Ο αναλυτής του διεθνούς οίκου φέρεται να υποστηρίζει πως το ΔΝΤ πιθανόν να θεωρήσει ότι η χώρα παρέβη τις δεσμεύσεις της και δεν αξίζει την υποστήριξη του διεθνούς οικονομικού θεσμού. «Τα σχέδια της Ελλάδας είναι πιθανόν να παρακινήσουν την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθυστερήσουν τις επόμενες δόσεις του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλώντας κρίση ρευστότητας για την κυβέρνηση», δήλωσε ο αναλυτής της Moody's Analytics.

Χθες, ο οίκος Fitch προειδοποίησε ότι η απόρριψη του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας «θα αύξανε τον κίνδυνο αναγκαστικής και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας». Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, εκτίμησε ότι το σχέδιο δημοψηφίσματος είναι «μία ζαριά». «Εάν περάσει, μπορεί να είναι ένα θετικό μήνυμα για τους ανθρώπους. Εάν αποτύχει θα γίνει χαμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δηλώνει ήδη πεπεισμένος πως «το αποτέλεσμα θα είναι "όχι"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Επτά δημοψηφίσματα έχουμε κάνει και πάμε για το όγδοο;

ΧΑΟΣ! Η Γαλλική Liberation για την ελληνική κρίση!

" Το κακομαθημένο παιδί , έκαψε τον κόσμο" γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ