Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τουρκικό επιτελείο διέψευσε συμμετοχή Οζέλ σε επιχείρηση με χημικά όπλα.

12.08.2011 | 00:24
Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση ενάντια σε αντάρτες που δημοσιεύτηκαν εικόνες της και αποδεικνύει την χρήση χημικών όπλων το 1999, διοικητής της επιχείρησης δεν ήταν ο Ντετζντέτ Οζέλ. Στην ανακοίνωση δεν διαψεύδεται όμως η χρήση χημικών όπλων.

Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με την είδηση για χρήση χημικών ενάντια σε αντάρτες στην Σιλόπη του νομού Σιρνάκ, που είχε δημοσιευτεί στο Roj TV και στο ANF
Στην ανακοίνωση ενώ αναφέρεται πως ο νυν αρχηγός του Γεενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ δεν μετείχε στην επιχείρηση, δεν κάνει καμία αναφορά για το θέμα της χρήσης χημικών όπλων.

Το Γενικό Επιτελείο διέψευσε τον ισχυρισμό πέντε βουλευτών της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ είχε χρησιμοποιήσει το 1999 ενάντια σε αντάρτες του ΠΚΚ χημικά όπλα. Το Γενικό Επιτελείο αναφέρει πως ¨το άτομο που φαίνεται στο δήθεν βίντεο δεν είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, αλλά και η φωνή που ακούγεται δεν είναι δική του¨
Ο Διευθυντής του τομέα επικοινωνίας του Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ταγιάρ Σουνγκού μετά από άρθρο της εφημερίδας Τζουμχουριέτ με τίτλο ¨Κατηγορίες προς τον Οζελ για χρήση χημικών από Γερμανούς βουλευτές¨ έστειλε γραπτή ανακοίνωση.

tourkikanea.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ