Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27.12.2011 | 11:48

Τώρα αρχίζει το «πάρε-δώσε» στο Κυπριακό, λέει ο Ερογλου

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία, ο Ντ. Ερογλου υποστήριξε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν «συζητηθεί τα πάντα και αμφότερες οι πλευρές έχουν αποστηθίσει τις θέσεις της απέναντι πλευράς».

H συζήτηση των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ολοκληρώθηκε και πλέον αρχίζει η φάση του «πάρε-δώσε», δήλωσε σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία, ο Ντ. Ερογλου υποστήριξε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν «συζητηθεί τα πάντα και αμφότερες οι πλευρές έχουν αποστηθίσει τις θέσεις της απέναντι πλευράς». Ήρθε η ώρα για λύση του Κυπριακού, τόνισε, μία δίκαιη και μόνιμη -όπως είπε- λύση που θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας και επανέλαβε ότι θα είναι μία λύση δύο κρατών.

Ο Έρογλου προειδοποίησε εξάλλου ότι η Λευκωσία δεν θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αδιέξοδο τις συνομιλίες και θα είχε αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ