Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tουρκία: Nέες συλλήψεις για συνομωσία κατά της κυβέρνησης - Τι σχέση έχει ο Γκιουλέν

20.04.2016 | 12:29

Η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση 20 πρόσωπα με την κατηγορία ότι διατηρούν σχέσεις με το κίνημα του οποίου ηγείται ο εγκατεστημένος στις ΗΠΑ μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις νότιες επαρχίες της Οσμάνιγιε, των Αδάνων, της Μερσίνης και της Ισπάρτα, και ότι εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες είναι μεταξύ των προσώπων που τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι εγκαθιδρύει ένα "παράλληλο κράτος" και συνωμοτεί για να ανατρέψει την κυβέρνηση μ' ένα δίκτυο υποστηρικτών του στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες. Οι δύο ήταν σύμμαχοι έως ότου αστυνομικοί και εισαγγελείς, που θεωρήθηκαν ότι πρόσκεινται στον Γκιουλέν, άρχισαν το 2013 έρευνα για διαφθορά στον εσωτερικό κύκλο του Ερντογάν. Χιλιάδες αστυνομικοί, εισαγγελείς και δικαστές παύθηκαν ή μετατέθηκαν κατηγορούμενοι για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 100 πρόσωπα, περιλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών μιας εξέχουσας τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας, με την κατηγορία ότι χρηματοδοτούσαν το κίνημα του Γκιουλέν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ