Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία:1400% πάνω οι δολοφονίες γυναικών!Υπάρχουν κι αυτοί οι δείκτες.

19.09.2011 | 00:34
Η ανάπτυξη μιας χώρας δεν προκύπτει μόνο από τους οικονομικούς δείκτες κι ας προσπαθούν κάθε μέρα να μας πείσουν γι΄ αυτό.

 Η Αιντενίζ Αλισμπάχ Τουσκόν συντονίστρια του Κέντρου Γυναικείων Δικαιωμάτων του δικηγορικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως ¨Κατά τα τελευταία 7 χρόνια οι δολοφονίες γυναικών έχουν αυξηθεί κατά 1400%, αυτό είναι φοβερό μέγεθος¨.

Η Τουσκόν μιλώντας για την αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος των γυναικών και για τις αιτήσεις για προστασία που ζητάνε οι γυναίκες από την δικαιοσύνη, ανέφερε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι αρκετό αλλά ότι καθώς οι υποδομές είναι ελλιπείς είναι ανάγκη να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Η Τουσκόν ανέφερε πως “εάν υπάρχει μια επικίνδυνη κατάσταση θα πρέπει αυτός που εφαρμόζει την βία να συλλαμβάνεται. Διότι κατά τα τελευταία 7 χρόνια οι δολοφονίες γυναικών έχουν αυξηθεί κατά 1400%, αυτό είναι φοβερό μέγεθος”.

Η Τουσκόν είπε πως σε περιπτώσεις όπου στα πρωτοδικεία διαπιστώνεται βία σε βάρος των γυναικών, οι επιβαλλόμενες ποινές μετατρέπονται σε πρόστιμα ή αναστέλλονται. Η Τουσκόν ανέφερε ότι οι ποινές φυλάκισης αντί να μετατρέπονται σε χρηματικές και να αναβάλλονται πρέπει να εφαρμόζονται. Η δικηγόρος Τουσκόν ανέφερε ότι στην Κωνσταντινούπολη υποβάλλονται ετησίως 2000 αιτήσεις διαζυγίων και στο 85% εξ αυτών ο λόγος είναι η βία.

tourkikanea.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ