Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Δηλώσεις Μπουλέντ Αρίντς, για τις ελληνικές εκλογές και το Κυπριακό

08.05.2012 | 13:49

Το πιθανότερο είναι η νέα προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε και στο Κυπριακό λέγοντας ότι «για την Άγκυρα έχει σημασία η έκθεση που θα ετοιμάσει ο ΓΓ του ΟΗΕ».

«Πολλά κόμματα μπήκαν στη Βουλή με μικρά ποσοστά» είπε ο Αρίντς, αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα και τόνισε: «Από ό,τι βλέπω θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με τη σύμπραξη τουλάχιστο τριών κομμάτων. Ωστόσο η εικόνα δείχνει ότι δεν είναι εύκολο να συμφωνήσουν. Ίσως ο ελληνικός λαός θα προσφύγει εκ νέου στις κάλπες ή θα προχωρήσουν με μία αδύναμη κυβέρνηση συνασπισμού».

Ως προς το κυπριακό ο Αρίντς είπε ότι «η τουρκική πλευρά το 2004 είχε πει "ναι" στο σχέδιο Ανάν με ποσοστό 65%, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά είπε όχι με ποσοστό πάνω από 75%. Ο Αρίντς είπε πως δεν έχουν αλλάξει οι τουρκικές θέσεις, σημειώνοντας πως «υπάρχει στον Βορρά ένα τουρκοκυπριακό κράτος, το οποίο έχει σχέσεις αλληλεγγύης με την Τουρκία. Στο Νότο υπάρχει η Ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία όλως περιέργως, από το 2004 είναι μέλος της ΕΕ. Οι ηγέτες των δύο πλευρών συνομίλησαν για να αντιμετωπιστεί το παράδοξο αυτό. Αλλά φαίνεται ότι δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία χρονοτριβεί στηριζόμενη στο γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ