Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία του Ερντογάν:Οκτώ χρόνια φυλακή επειδή ...φίλησε τη γειτόνισσά του!

19.01.2011 | 06:40
Γείτονας ο οποίος φίλησε την γειτόνισσα του στην σκάλα τιμωρήθηκε για ¨σεξουαλική επίθεση κατά τρόπο που θα διαταράξει την ψυχική κατάσταση¨ με 8 χρόνια φυλακή.
Με τον νέο Τουρκικό Ποινικό Κώδικα, έρχονται συνεχώς ειδήσεις για βαριές ποινές σε περιπτώσεις σεξουαλικών αδικημάτων

ΕΡΖΕΡΟΥΜ
: Άντρας που φίλησε στα χείλη την γειτόνισσα του, τιμωρήθηκε με 8 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση. Το περιστατικό παρενόχλησης συνέβη στις 7-6-2008 στην περιοχή του Παλαντόκεν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 41χρονη Ν.Ζ. βγαίνοντας από ο διαμέρισμα της και ενώ πήγαινε προς τα πάνω, κατέβαινε από τον 4ο όροφο ο Ν.Τ. πατέρας πέντε παιδιών. Με βάση τα λεγόμενα του Ν.Τ. συνάντησε στη σκάλα την Ν.Ζ. την φίλησε και έφυγε, και αυτή από πίσω του, του φώναξε ¨ελεεινέ, σκύλε και νταβατζή¨. Τότε λέει πως της έκανε νόημα με το χέρι να σωπάσει και έφυγε.
¨Ακούμπησα στο χέρι¨
Στην κατάθεση του στο 3ο Κακουργιοδικείο ο δικαζόμενος Ν.Τ. ανέφερε πως ¨Κατεβαίνοντας από τα σκαλιά το χέρι μου ακούμπησε το χέρι της Ν.Ζ. Ακολούθως άρχισε να με βρίζει. Για να καλύψει αυτές τις βρισιές με συκοφαντεί. Έχω υποβάλλει μήνυση¨.
Σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, η ψυχική υγεία της Ν.Ζ. διαταράχτηκε λόγω του περιστατικού. Το δικαστήριο βρίσκοντας ένοχο τον κατηγορούμενο τον τιμώρησε με 10 χρόνια φυλάκισης για ¨σεξουαλική επίθεση κατά τρόπο που διαταράσσει την σωματική και ψυχική υγεία.¨ Λόγω λευκού ποινικού μητρώου, η ποινή έπεσε στα 8 χρόνια και 4 μήνες. Ο δικηγόρος του Ν.Τ. υπέβαλε έφεση.
Στο μεταξύ η γυναίκα που υπέβαλε την μήνυση, τιμωρήθηκε με 3 μήνες φυλάκιση για τις βρισιές που απηύθυνε στον άντρα, κατά το περιστατικό.
Η δικηγόρος Χουλιά Γκιουλμπαχάρ λέει πως οι ποινές παλιότερα για τέτοιου είδους επιθέσεις ήταν πολύ χαμηλές, αλλά πως με τον νέο Ποινικό κώδικα οι ποινές αυξήθηκαν.

tourkikanea.wordpress.com/

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ