Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία:οι συλλήψεις απόστρατων συνεχίζονται

25.04.2012 | 15:25
Η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση έναν κορυφαίο απόστρατο στρατηγό πραγματοποιώντας ένα τρίτο κύμα συλλήψεων στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη στρατιωτική επέμβαση που το 1997 εξανάγκασε σε παραίτηση την πρώτη κυβέρνηση που τελούσε υπό την ηγεσία των ισλαμιστών.

Οι συλλήψεις σε όλη την Τουρκία αναμένεται ότι θα αυξήσουν σε 50 τον αριθμό των κρατουμένων από τις τελευταίες δικαστικές έρευνες για να λογοδοτήσουν κορυφαίοι στρατηγοί για πραξικοπήματα και απόπειρες πραξικοπημάτων.

Κρατικά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, καθώς και στην Καρς στα ανατολικά σύνορα, με στόχο εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για τις επιδρομές.

Εισαγγελείς είπαν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα πως εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για επτά εν ενεργεία και έξι απόστρατους αξιωματικούς.
Μεταξύ των πρώτων που συνελήφθησαν ήταν ο απόστρατος στρατηγός Φεβζί Τουρκερί, πρώην αρχηγός της Χωροφυλακής, μετέδωσε το δίκτυο NTV.

Πριν τον συλλάβει, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του.

Η τελευταία έρευνα επικεντρώνεται σε μια ενορχηστρωμένη από το στρατό εκστρατεία, το 1997, με στόχο τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Νετσμετίν Ερμπακάν που υποτίθεται ότι απειλούσε το κοσμικό καθεστώς της Τουρκίας. Η κίνηση αυτή των ενόπλων δυνάμεων είχε χαρακτηριστεί "μεταμοντέρνο πραξικόπημα". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ