Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία:πήγαν να λυντσάρουν γυναίκα,επειδή διεκδίκησε τα παιδιά της!Βίντεο.

07.09.2011 | 00:51

Η βία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη Τουρκία, αποτελεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στη γειτονική χώρα.


Όταν η 27χρονη Ντεμέτ Τοπράκ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου απέναντι στον γιό του θείου της τον Μετίχ Τοπράκ με τον οποίον την είχαν παντρέψει δια της βίας, άρχισε να δέχεται απειλές θανάτου και της πήραν τα παιδιά της. Στην δίκη που έγινε με την οποία ζητά να της αποδοθούνε τα παιδιά, έγιναν επεισόδια. Η Ντεμέτ Τοπράκ που ήρθε στο δικαστήριο με αστυνομική προστασία, στην έξοδο από το κτίριο δέχτηκε επίθεση από 20 περίπου άτομα. Η αστυνομία διέλυσε τους επιτιθέμενους πυροβολώντας στον αέρα, ενώ απομάκρυνε την Τοπράκ με θωρακισμένο όχημα.

Η Ντεμέτ Τοπράκ στα 14 της και δίχως την θέληση της την πάντρεψαν με τον γιό του θείου της τον Μετίν Τοπράκ, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Όταν άρχισαν να παρουσιάζονται περιστατικά βίας ανάμεσα στο ζευγάρι, η Ντεμέτ Τοπράκ υπέβαλλε αίτημα διαζυγίου. Μετά από αυτό σύζυγός απειλώντας την, πήρε τα παιδιά τους, την εννιάχρονη Σίλα και τον 5χρονο Γιουσούφ στην πόλη του δίπλα στην οικογένεια του. Η Ντεμέτ Τοπράκ ισχυρίζεται πως λόγω της αίτησης διαζυγίου, δεχόταν απειλές θανάτου από την οικογένεια του συζύγου της, για αυτό και εγκατέλειψε το σπίτι της και πήγε σε ένα σπίτι γνωστών της στην Σμύρνη. Ο σύζυγός της ήρθε κι αυτό στην Σμύρνη αλλά εκεί εργαζόμενος στη οικοδομή, έπεσε και σκοτώθηκε.
Μετά από αυτό η Τοπράκ κινήθηκε για να πάρει τα παιδιά , αλλά ο θείος και πεθερός της δεν τα έδωσε. Η εισαγγελία Ντιγιαρμπακίρ αποφάσισε να της αποδοθούνε, αλλά πάλι δεν τα συνάντησε. Ο παππούς Σουλειμάν Τοπράκ έκανε ασφαλιστικά μέτρα ισχυριζόμενος πως ¨διάγει ανήθικο βίο¨ και τα κέρδισε. Στο μεταξύ η γυναικά τέθηκε υπό αστυνομική προστασία με απόφαση της υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Σαχίν.

Στο μεταξύ άτομα που είχαν έρθει μπροστά στο δικαστήριο αντέδρασαν στο γεγονός πως ήρθε με αστυνομική προστασία. Λογομάχησαν με τους αστυνομικούς, ζητώντας να τους την δώσουν. Η αστυνομία προέβη σε ανακοινώσεις για να διαλυθεί το συγκεντρωμένο μπροστά στα δικαστήρια πλήθος. Την ώρα που η Ντεμέτ Τοπράκ συνοδεία αστυνομικών έβγαινε από το δικαστήριο, το οργισμένο πλήθος επιτέθηκε. Η αστυνομία μετά βίας απέτρεψε το λιντσάρισμα, ενώ προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος πυροβολώντας στον αέρα. Στο μεταξύ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με θωρακισμένο όχημα, απομάκρυναν και την Ντεμέτ Τοπράκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.
tourkikanea.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ