Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toυρκική αντιπυραυλική ασπίδα με πυραύλους Patriot.

08.12.2011 | 01:05
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 Η τουρκική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να θωρακίσει τη χώρα εναντίον των απειλών που δέχεται κυρίως από το Ιράν και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Αkşam, η Άγκυρα θα δημιουργήσει δική της αντι-πυραυλική ασπίδα στα ανατολικά της σύνορα τοποθετώντας αντιαεροπορικά συστήματα Patriot. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το στρατιωτικό συμβούλιο.

Το θέμα της τουρκικής αντιπυραυλικής ασπίδας τέθηκε στην ατζέντα του Ανώτατου Στρατιωτικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

 Το Ιραν, είχε ανακοινώσει πως σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από «δυνάμεις της Δύσης» το πρώτο χτύπημα θα το κάνει στην Τουρκία όπου αναμένεται να τοποθετηθούν τα ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ. Και η Μόσχα αντιδρά έντονα στο σύστημα αυτό τονίζοντας πως θα τοποθετήσει κι εκείνη δική της ασπίδα.

  Η Τουρκία αναμένεται να παραλάβει 13 αντιαεροπορικά συστήματα με επικρατέστερα να είναι τα αμερικανικά Patriot. Yπάρχει και το σενάριο των ρωσικών S-400 αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η Τουρκία δεν θα τα προτιμήσει.

  Τούρκοι επιτελείς υπολογίζουν πως σε περίπτωση που δημιουργηθεί η τουρκική αντιπυραυλική ασπίδα, οι εχθρικοί πύραυλοι θα μπορούν να εντοπιστούν από απόσταση 100 χιλιομέτρων και να εξουδετερωθούν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

 

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ