Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

"Τουρκικό" λογισμικό στα F-16 της βάζει η Άγκυρα.

22.02.2011 | 05:47
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το λογισμικό σε 37 αεροπλάνα θα γίνει ¨εθνικό¨. Επίσης τα 5 πρώτα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ΑΝΚΑ, εκ  των οποίων το ένα  έκανε την πρώτη πτήση τους στις 30-12-2010, θα αναλάβουν καθήκοντα έως το τέλος της χρονιάς. Συνέντευξη τύπου οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αμυντικών βιομηχανιών (SSM) στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ στο Ακιντζιλάρ. Στα πλαίσια της παρουσίασης έγινε περιήγηση στα αεροπλάνα που εκσυγχρονίζονται, και στις εγκαταστάσεις των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και των σύνθετων κατασκευών.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΚΑ
Με βάση τις πληροφορίες που παρείχε ο πρόεδρος της ΤΑΙ Οζτζάν Ερντέμ, τα 5 πρώτα ΑΝΚΑ που έκαναν την πρώτη πτήση τους στις 30-12-2010, θα είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από το τέλος του 2011. Μετά το πρώτο πρωτότυπο, το δεύτερο και το τρίτο βρίσκονται πλέον στη φάση της κατασκευής τους στο μεγαλύτερο υπόστεγο της ΤΑΙ, μεγέθους 62 χιλιάδων τ.μ. Σε αυτά προβλέπεται να προστεθούνε και άλλα δύο ΑΝΚΑ που θα είναι έτοιμα μέσα στη χρονιά. Τα ΑΝΚΑ μπορούν να ίπτανται για 24 ώρες, σε ύψος μέχρι 30.000 πόδια, και φέρουν δύο κάμερες. Μετά την παραγωγή των πρωτότυπων, θα μπορέσουν να προστεθούνε στα οχήματα αυτά όπλα και ραντάρ, ανάλογα με τα αιτήματα των Τ.Ε.Δ. Αναφέρεται πως το συνολικό μήκος των καλωδίων που χρησιμοποιούνται στο ΑΝΚΑ είναι 3,5 χιλιόμετρα.
Ένα επίσης σημαντικό σχέδιο που πραγματοποιείται στην ΤΑΙ είναι το  HÜRKÜŞ (εκπαιδευτικό αεροπλάνο).Οι εργασίες στα πλαίσια του σχεδίου προχωράνε γρήγορα και το πρώτο αεροπλάνο αναμένεται να βγει από την βιομηχανία κατά τους πρώτους μήνες του 2012.
ΤΑ F-16 ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Η ΤΑΙ που έχει εκτελέσει σημαντικές εργασίες εκσυγχρονισμού F-16, θα εκσυγχρονίσει 41 F-16 ου ανήκουν στο Πακιστάν. Ανακοινώθηκε πως μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ έχουν παραχθεί 278 F-16. Τούρκοι μηχανικοί της ΤΑΙ θα εκτελέσουν ένα σημαντικό σχέδιο και τα συνολικά 37 Blok 30 F-16 της Τουρκία, εθνικοποιώντας τα πολεμικά αυτά αεροπλάνα. Και ενώ έχουν αρχίσει οι εργασίες για την ¨εθνικοποίηση¨ του λογισμικού των εν λόγω αεροπλάνων, τα πρώτα από τα αεροπλάνα αυτά αναμένεται να παραδοθούνε στην Πολεμική Αεροπορία 3 χρόνια μετά, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι πτητικές δοκιμές. Αρμόδιοι της ΤΑΙ ανέφεραν πως « Πρόκειται για ένα σχέδιο σημαντικό για την κυριαρχία. Με αυτό επιθυμούμε να θωρακίσουμε τα F-16» .
tourkikanea.gr/2011/02/21/f16/

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ