Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικός Τύπος: Η δίκη του πραξικοπηματία Εβρέν σε όλα τα πρωτοσέλιδα.

04.04.2012 | 09:12
  

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 Ολες οι τουρκικές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους έχουν ως βασικό θέμα τη δίκη των πρωτεργατών τους στρατιωτικού πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου  του 1980. Στην ιστορική αυτή δίκη θα δικαστεί ο πρώην στρατηγός Κενάν Εβρέν και ο πρώην πτέραρχος Ταχίν Σαχίνκαγια

 

«Το κοινοβούλιο τώρα παίρνει τη διοίκηση» είναι ο τίτλος της Radikal που θυμίζει πως το 1980 στην ομιλία του Εβρέν το 1981 στα βουλευτικά έδρανα είχαν κάτσει «οι πασάδες» δηλαδή οι στρατηγοί της εποχής. «Τώρα το κοινοβούλιο θα βρίσκεται στην θέση του κατηγόρου».

 

«Ο τελευταίος κατηγορούμενος της 12ης Σεπτεμβρίου» είναι ο τίτλος της Μilliyet η οποία θυμίζει πως με το στρατιωτικό πραξικόπημα 98.000 άνθρωποι κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε παράνομες οργανώσεις, 71.000 δικάστηκαν. Καταδικάστηκαν 517 άτομα σε θανατική ποινή, 50 εκτελέστηκαν και 117 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων.

 

« Πραξικοπηματία σήκω όρθιος» είναι ο τίτλος της Sabah η οποία αναφέρει πως « αυτή η δίκη είναι η πιο σημαντική τη Τουρκικής Δημοκρατίας καθώς για πρώτη φορά δικάζονται οι πραξικοπηματίες»


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ