Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικός Τύπος " Εισαγόμενος δολοφόνος στην Τουρκία", " Αστυνομικοί θα φρουρούν τον υπουργό Άμυνας"

01.12.2011 | 08:53
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Η έφοδος του ένοπλού άνδρα στο παλάτι Τόπκαπι, και η επιχείρηση ακινητοποίησης του είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.

 

« Εισαγόμενος εγκληματίας» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα Hürriyet.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο δράστης ήταν από τη Λιβύη, και είχε έρθει στην Τουρκία πριν από 3 ημέρες με αυτοκίνητο. Με το όπλο που κρατούσε τραυμάτισε 3 ανθρώπους στην πιο τουριστικής περιοχή της Τουρκίας και με την αστυνομία ξεκίνησε την ανταλλαγή πυροβολισμών δίπλα από την Αγία Ειρήνη.  Η τουρκική εφημερίδα εκφράζει απορίες πως ένας ένοπλος άνδρας μπόρεσε να φτάσει και να κυκλοφορήσει ανενόχλητος, στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης.

 

 

«Στον Υπουργό των στρατηγών , προστασία από την αστυνομία» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Akşam και αναφέρει πως ο Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ άλλαξε την παράδοση της προστασίας των Υπουργών Άμυνας της Τουρκίας. Μέχρι σήμερα όλοι οι Υπουργοί είχαν μια ομάδα από σωματοφύλακες που προέρχονταν από τον στρατό ή ήταν στρατιώτες. Ο Γιλμάζ άλλαξε αυτή την παράδοση και τον Υπουργό των φρουρούν 10 αστυνομικοί.

   Η ίδια εφημερίδα έχει τη φωτογραφία της Μόνικα Μπελούτσι με τίτλο « δεν τις έδωσαν κρεβάτι» και τονίζει πως κάτοικοι ενός χωριού στην Κων/πολη δεν θέλησαν να ανοίξουν το σπίτι τους στην ιταλίδα ηθοποιό που βρίσκεται στην Τουρκία για γυρίσματα μιας νέας ταινίας. Η άρνηση των χωρικών προήλθε από τους φόβους γυρισμάτων σκηνών ερωτικού περιεχομένου. Μετα από πολλές προσπάθειες των παραγωγών της ταινίας, ένας χωρικός άνοιξε το σπίτι του.

 

Η εφημερίδα Türkiye έχει τίτλο « Ο Άσαντ ετοίμασε μόνος το τέλος του» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος τόνισε πως για την κατάσταση που έχει φτάσει η Συρία ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Άσαντ. Η εφημερίδα γράφει αναλυτικά το σχέδιο κυρώσεων της Άγκυρας κατά της Δαμασκού.

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ