Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκοι διαδήλωσαν υπέρ των Αρμενίων

25.04.2012 | 00:16
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία της 97ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πλήθος, αποτελούμενο από Τούρκους, Αρμένιους και Κούρδους, οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της τουρκικής μεγαλούπολης, κρατώντας φωτογραφίες Αρμενίων διανοουμένων, μεταξύ των οποίων και του δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007 έξω από το γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη.

«Βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως αυτός ο πόνος είναι όλων μας. Προσπαθούμε να μοιρασθούμε τον πόνο των Αρμενίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών Σενόλ Καρακάς.Οι διαδηλωτές παρέμειναν όλοι σιωπηλοί, κάποιοι απ’ αυτούς κλαίγοντας.

Η αστυνομία είχε αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.

Το γραφείο της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη διοργάνωσε από την πλευρά της διαδήλωση έξω από το Μουσείο Τουρκικής και Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο σύμφωνα με τη ΜΚΟ είχε χρησιμοποιηθεί ως φυλακή για Αρμένιους διανοουμένους, που είχαν συλληφθεί στα τότε γεγονότα.

«Οι Αρμένιοι διανοούμενοι είχαν κρατηθεί στα κελιά τούτα προτού σταλούν κατόπιν στον θάνατο», τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού γραφείου Αμπντουλμπακί Μπογκά, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ