Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκος Υπουργός " Η Ολυμπιακή φλόγα προέρχεται απο την Τουρκία"

03.08.2012 | 20:30

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Ο παραλογισμός των γειτόνων δεν έχει όρια! Τώρα ισχυρίζονται πως οι Ολυμπαικοί αγώνες ξεκίνησαν από την Τουρκία και πως η σε περίπτωση που η Κωνσταντινούπολη, αναλάβει την οργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων το 2020, η Ολυμπιακή φλόγα «θα επιστρέψει στην πατρίδα της» . Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον φανατισμένο ακραίο Τούρκο, αλλά στον Υπουργό Αθλητισμού της γειτονικής χώρα Σουάτ Κιλίτς!
Ο ίδιος σε εκδήλωση στο Λονδίνο για τη ν παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κωνσταντινούπολης το 2020 είπε απίστευτες ιστορικές «κοτσάνες».
«Όπως ο πρωθυπουργός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ είχε δηλώσει πως “η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η Αττάλεια,στο όρος Όλυμπος, εκεί συνεχίζει να υπάρχει. Η νοσταλγία της Τουρκίας για την Ολυμπιάδα είναι μεγάλη και είναι στο χέρι σας η αρμοδιότητα να μας τη δώσετε. Η Ανατολή περιμένει τη φλόγα της. Ο έρωτας αυτής της φλόγας είναι στην καρδιά μας’. Εγώ αν ήμουν ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής θα είχα συγκλονιστεί με τα λόγια αυτά» δήλωσε!
Oι γείτονες μας όπως κάνουν πολλές φορές και πάλι διαστρεβλώνουν την ιστορία παρά την παγκόσμια παραδοχή της καταγωγής της Ολυμπιάδας, που είναι στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στη νότια Τουρκία , όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Ισχυρίζονται πως τοπικός μύθος αυτή αναφέρει πως αυτή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας!

Ο Ερντογάν είχε βρεθεί στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων και η αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, για να διεκδικήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες και ανταγωνίζεται τη Μαδρίτη και το Τόκιο.
Πάντως αν τα λόγια του Υπουργού Αθλητισμού της Τουρκίας, τα πιστεύουν τα μέλη της κυβέρνησης και η Κωνσταντινούπολη αναλάβει την Ολυμπιάδα , τότε δεν αποκλείεται οι γείτονες μας να ισχυριστούν πως την πρώτη Ολυμπιάδα την είχαν οργανώσει οι Τούρκοι στην Ασία!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ