Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραυματίστηκε ο Γάλλος πρόξενος από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Απέβαλε η έγκυος σύζυγός του

16.11.2011 | 17:37
Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Γαλλία Γιοσί Γκαλ εκλήθη σήμερα στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Κυριακή στη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Γάλλος πρόξενος και η οικογένειά του, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Υπενθυμίσαμε στον πρέσβη του Ισραήλ το βαθμό στον οποίο λυπούμαστε για τις συνέπειες της επιδρομής αυτής για τον πρόξενό μας στη Γάζα και τα μέλη της οικογένειάς του», και ότι είναι σημαντικό «να αποφεύγεται οποιαδήποτε επίθεση σε αμάχους», σημειώνει ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό σε ανακοίνωσή του.

Κατά την επιδρομή, η οποία είχε στόχο αστυνομικό τμήμα, ο γαλλοπαλαιστινιακής υπηκοότητας διπλωμάτης Ματζί Σακουρά τραυματίστηκε ελαφρά, όπως και η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος δύο μηνών και απέβαλε στη συνέχεια. Μία από τις κόρες τους, ηλικίας 13 ετών, τραυματίστηκε από θραύσματα γυαλιού.

Από την επίθεση, κατά την οποία ερρίφθησαν τέσσερις πύραυλοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπέστη επίσης ζημιές το σπίτι της οικογένειας, κοντά στην Μπέιτ Λάχια, σε απόσταση 200 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα που είχε στόχο ο ισραηλινός στρατός.

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο Βαλερό υπογραμμίζει ότι «η Γαλλία καταδικάζει την ισραηλινή απόφαση να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την οικοδόμηση 800 κατοικιών στους οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».

«Η ανακοίνωση συνιστά μια νέα πρόκληση, την ώρα που η διεθνής κοινότητα συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους», προσθέτει και καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της.

Οι ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες «συνιστούν εμπόδιο στο δρόμο για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, κυρίως όσον αφορά το να γίνει η Ιερουσαλήμ η πρωτεύουσα δύο κυρίαρχων και βιώσιμων κρατών», κατέληξε.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προκήρυξε χθες διαγωνισμό για την οικοδόμηση 800 κατοικιών σε συνοικίες ισραηλινών οικισμών στην αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Δεχόμαστε νηοψία χωρίς βία",λένε οι ακτιβιστές της Γάζας.Βίντεο
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ