Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη.

12.12.2010 | 12:09
Μήνυμα μέσω Ίντερνετ είχαν στείλει οι τρομοκράτες σε πρακτορείο ειδήσεων και στην αστυνομία πριν εκραγούν οι φονικές βόμβες στην καρδιά της Στοκχόλμης.
Το μήνυμα ελήφθη δέκα λεπτά πριν εκραγούν οι βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε παγιδευμένα οχήματα, οι οποίες σκότωσαν έναν άνδρα και τραυμάτισαν δύο ακόμα πολίτες. Το σουηδικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε τόσο στα σουηδικά όσο και στα αραβικά και προειδοποιούσε και για άλλες "ενέργιεες" χωρίς καμία όμως διευκρίνιση.

"Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους" ανακοίνωνε το ηχητικό μήνυμα που απευθύνονταν τόσο στους "μουτζαχεντίν" που βρίσκονται στη χώρα όσο και "τη Σουηδία και το σουηδικό λαό" και αναφέρονταν στην αδιαφορία και σιωπή της χώρας μπροστά στα κοροϊδευτικά για τον Προφήτη Μοωάμεθ σκίτσα καθώς και στην σουηδική παρουσία στο Αφγανιστάν.

"Οσο καιρό δεν τερματίζετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και ταπεινώνετε τον Προφήτη Μωάμεθ και υποστήριζετε τον ηλίθιο Λαρς Βιλκς (που σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου) οι πράξεις μας θα μιλούν για μάς. Τα παιδιά σας, οι κόρες και οι γιοί σας θα πεθάνουν όπως έχουν πεθάνει τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας αδέλφια και αδελφές" ανέφερε η ανδρική φωνή του μηνύματος, όπως μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο.

΄Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές ποιά είναι η σχέση του μηνύματος με τις δύο εκρήξεις και το θάνατο ενός άνδρα που όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνισε με την ανατίναξη των εκρηκτικών που είχε στο αυτοκίνητό του.

"Διενεργούμε έρευνα για τα τρομοκρατικά εγκλήματα βάσει της σουηδικής νομοθεσίας. Στο στάδιο αυτό δεν αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού για απειλή της ασφάλειας", δήλωσε ο Αντερς Τόρνμπεργκ επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία είναι αρμόδια για τα μέτρα ασφαλείας. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ