Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσακωμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον απαράδεκτο -και πάλι- κ.Μπαγίς.

24.05.2011 | 05:56
Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς στη Θράκη, συνοδεύοντας τη σύζυγο του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν. 

   

Η ΝΔ δια του αρμόδιου τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου δήλωσε ότι ο τούρκος υπουργός παραβίασε τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο κάθε επισκέπτης σέβεται την Εθνική Κυριαρχία της χώρας μας και εφαρμόζει όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους μας. "Και λυπούμεθα διπλά, γιατί η κυβέρνηση δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να βάλει τον κ. Μπαγίς στη θέση του”, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. 

   

"Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα της χώρας δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό του εύκολου εντυπωσιασμού και της επικοινωνίας", απάντησε ο Δημήτρης Δρούτσας χαρακτηρίζοντας "όψιμα ευαίσθητο" τον κ. Παναγιωτόπουλου "που συμμετείχε σε κυβερνήσεις που δεν είχαν επιδείξει την ίδια ευαισθησία". 

   

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους προστάτες, ότι κάθε ξένος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι ευπρόσδεκτος και οφείλει να δείχνει απαιτούμενο σεβασμό ιδιαίτερα προς τις ευαισθησίες των τοπικών κοινωνιών. "Η Ελλάδα δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της, ούτε δηλώσεις ή ενέργειες που αποσκοπούν στην περιχαράκωση ή την περιθωριοποίηση μουσουλμάνων συμπολιτών μας", επεσήμανε και ανέφερε ότι "αυτά καταστήσαμε σαφή σήμερα και στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα".

   

Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο κ. Μπαγκίς καταφεύγει συχνά σε αμετροεπή ρητορική που εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες στην Τουρκία και "αυτό είναι γνωστό και λαμβάνει πάντοτε την απάντηση που αρμόζει".
 
Tags: ΘΡΑΚΗ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ