Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας ο TAP

17.05.2016 | 12:40
Σημαντικό εγχείρημα  μεγάλης περιφερειακής συνεργασίας και γεωστρατηγικής σημασίας, χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, οι εργασίες του οποίου εγκαινιάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο πρωθυπουργός -ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των εργασιών του αγωγού- ανέφερε:

-«Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ενός σημαντικού εγχειρήματος περιφ. Συνεργασίας».

-«Πρόκειται ακόμη για εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, αφού καθιστά τη χώρα μας γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας». 


ΔΕΙΤΕ τα tweets του Αλέξη Τσίπρα: Επιπλέον σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης τονίζει οτι καθίσταται ενεργειακό κέντρο η βόρεια Ελλάδα με τον αγωγό TAP. Όπως σημειώνει ο κ. Σταθάκης, κατά την τριετία κατασκευής του έργου στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές μόνιμες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Για τον ρωσικό αγωγό ο κ. Σταθάκης σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει το πρωτόκολλο συνεργασίας αλλά είναι αρκετά νωρίς για οριστική απόφαση. Τέλος, αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι οι σχετικές προσδοκίες έχουν προεγγραφεί "και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των αγορών και των επενδυτών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook