Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19.01.2012 | 00:51

"Τύμπανα πολέμου" στα Φώκλαντς.Ο Κάμερον συγκάλεσε συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Θα ανάψει πάλι η φωτιά του πολέμου στα νησιά Φώκλαντς; Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron είχε σύσκεψη με τους επικεφαλείς των Βρετανικών ΕΔ και ζήτησε αυξημένη ετοιμότητα.Θα ανάψει πάλι η φωτιά του πολέμου στα νησιά Φώκλαντς; Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron είχε σύσκεψη με τους επικεφαλείς των Βρετανικών ΕΔ και ζήτησε αυξημένη ετοιμότητα.

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), όπου εξετάστηκε και αναλύθηκε η όλο και πιο επιθετική ρητορική από το Μπουένος Άιρες για το μέλλον των νησιών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε την “Αργεντινή ότι ενεργεί ως «αποικιακή δύναμη" στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει την 30η επέτειο της σύγκρουσης για να ανοίξει εκ νέου θέμα κυριαρχίας των νησιών”.

Η συνεδρίαση του NSC υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα τηςβρετανικής κυβέρνησης ότι η Αργεντινή δεν θα πρέπει “να έχει καμία ψευδαίσθηση σχετικά με το αν ι η Βρετανία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα νησιά τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά”.

Οι γείτονες της Αργεντινής, όπως η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Βραζιλία, είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα δέχονται στα λιμάνια τους σκάφη που φέρουν τη σημαία των Νησιών Φώκλαντς.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ