Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίτσας: Ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του Στρατοπέδου "Παύλος Μελάς"

29.03.2017 | 16:58
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Παύλου Μελά στον Δήμο Παύλου Μελά.

Σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται σήμερα στη Βουλή. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επειδή εντός του χώρου υπάρχει ακίνητο που ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Οικονομικών, με την τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών παραχωρεί το δικό του κομμάτι στο ΤΕΘΑ, ώστε το ΤΕΘΑ, ως μόνος κύριος, να παραχωρήσει τη νομή, δηλαδή την χρήση για 99 χρόνια στον Δήμο Παύλου Μελά. 

«Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ταχύτερος και καλύτερος τρόπος ώστε κατ’ αρχήν να αρχίσει τις διαδικασίες αξιοποίησης της περιοχής ο Δήμος, να μπορέσει να βοηθήσει η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και να ενταχθεί και σε προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ», είπε ο Δημήτρης Βίτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε το Σώμα ότι ως «αντάλλαγμα», δίνονται από τον δήμο Παύλου Μελά 83 κατοικίες σε ιδιοκτησία πλέον του ΤΕΘΑ.

Ο κ. Βίτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα σε έναν χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί και για τις ογδόντα τρεις κατοικίες οι επισκευές και άρα θα είναι δυνατό να επιλυθούν άμεσα ζητήματα που αφορούν την κατοικία των αξιωματικών, υπαξιωματικών κλπ. (Πηγή ΑΠΕ)
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ