Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wikileaks:"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε"...

01.09.2011 | 00:33
 Ο ιστότοπος WikiLeaks ανακοίνωσε ότι είναι εκ νέου προσβάσιμος με ανακοίνωσή του σήμερα, εννέα μήνες αφότου η πρόσβαση σε αυτόν άρχισε να παρεμποδίζεται εν μέσω του σάλου που ξέσπασε λόγω της απόφασης της συντακτικής του ομάδας να δημοσιοποιήσει διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ.

   

Η ομάδα ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι ο κύριος ιστότοπός της, ο wikileaks.org, λειτουργεί εκ νέου κανονικά.

   

Η αμερικανική Διαδικτυακή εταιρία everyDNS.net είχε πάψει να εξυπηρετεί την διεύθυνση αυτή τον Δεκέμβριο, με το επιχείρημα ότι ο ιστότοπος δεχόταν μαζικές επιθέσεις αφότου άρχισε να δημοσιοποιεί τα τηλεγραφήματα, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν διπλωματικά επιζήμιες τοποθετήσεις στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ξένους ηγέτες, μεταξύ άλλων.

   

Η κίνηση είχε προκαλέσει ένα κύμα συμπάθειας για τον WikiLeaks, ο οποίος σύντομα φιλοξενήθηκε σε μια ελβετική διεύθυνση, τη wikileaks.ch, ενώ πάνω από 1.000 υποστηρικτές του διέθεσαν αποθηκευτικό χώρο σε δικούς τους εξυπηρετητές (servers).

   

Η αμερικανική εταιρία Dynadot είναι ο νέος καταχωρητής της διεύθυνσης wikileaks.org. Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον ιστότοπο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ