Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wikileaks:Πως πουλάνε αεροπλάνα οι ΗΠΑ

05.12.2010 | 14:22
Η αγωνία της αμερικανικής πρεβείας για την επιλογή της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης για νέο μαχητικό αεροσκάφος,αποτυπώνεται σ΄ ένα από τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το Wikileaks. Κάτι που εμείς στην Ελλάδα το γνωρίζουμε,όπως γνωρίζουμε και πόσο αποτελεσματικοί είναι οι αμερικανοί στον τομέα πωλήσεων,ειδικά οπλικών συστημάτων.Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για την πεποίθηση που υπάρχει σε κύκλους εντός και εκτός της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης ότι το αμερικανικό F-18 θα είναι πιθανότατα δεύτερο ή τρίτο στην επιλογή ,παρά του γεονός ότι «είναι το καλύτερο αεροσκάφος με το καλύτερο πακέτο αντισταθμιστικών».
Η αμερικανική πρεσβεία προτείνει σειρά ενεργειών για να πειστούν οι Βραζιλιάνοι ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «τα πάντα» και κυρίως μεταφορά τεχνογνωσίας ,προκειμένου να πειστούν και να επιλέξουν το F-18.
Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για την υποστήριξη του ίδιου του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί για την προώθηση του επίσης υποψήφιου για αγορά γαλλικού Rafale και προτείνετε να στείλει επιστολή ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος αλλά και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,στις οποίες θα δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η Βραζιλία αποφασίζει όπου να΄ναι για νέο μαχητικό και θα δούμε αν οι συμβουλές της πρεσβείας έπιασαν τόπο. Η Βραζιλιάνικη Αεροπορία ,δείχνει να προτιμά το σουηδικό αεροσκάφος Gripen, το οποίο έχει πάει εξαιρετικά στις διαδικασίες αξιολόγησης. Ο απερχόμενος πρόεδρος Λούλα,δείχνει να προτιμά το γαλλικό Rafale .
Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ