Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wikileaks: Ο εκκεντρικός Καντάφι και η Ουκρανή νοσοκόμα.

29.11.2010 | 09:58

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα έγγραφα wikileaks, στον ηγέτη της Λιβύης Μωαμάρ αλ Καντάφι. Τον χαρακτηρίζουν τον μακροβιότερο δικτάτορα του κόσμου, μια περίεργη προσωπικότητα γεμάτη φοβίες, ένα άνθρωπο πανέξυπνο που δεν κουνάει βήμα εάν δεν τον συνοδεύει η Ουκρανή νοσοκόμα του και οι 40 γυναίκες της φρουράς του: “Φοβάται να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο εάν το δωμάτιο δεν είναι στον πρώτο όροφο, φοβάται τα ύψη, φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο πάνω από θάλασσες, δεν πάει πουθενά χωρίς την Ουκρανή νοσοκόμα του μια ηδονική ξανθιά παρουσία...” είναι ορισμένες από τις φράσεις που αναφέρονται στα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το wikileaks.
 
Συγκεκριμένα ο Λίβυος ηγέτης στην περίληψη του τηλεγραφήματος αναφέρεται σαν άνθρωπος με πολλά προσωπικά πάθη, που δεν ταξιδεύει πουθενά χωρίς την Galina Kolotnytska την ουκρανή νοσοκόμα του. Ο Καντάφι αρνείται να μείνει σε ξενοδοχεία στους επάνω ορόφους και προτιμά τον πρώτο όροφο. Λατρεύει τις ιπποδρομίες και λατρεύει να παρακολουθεί χορό Φλαμένγκο.
Για την άνθρωπο Καντάφι, οι Αμερικανοί κάνουν λόγο για μια εκκεντρική και ευμετάβλητη προσωπικότητα. Στο τηλεγράφημα αναφέρονται στα ευτράπελα που συνέβησαν λόγω της φοβίας του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Στην ιδιοτροπία του να μένει στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου. “Η φρουρά του μας είπε (αναφέρει το τηλεγράφημα των Αμερικανών) ότι ο Ηγέτης δεν μπορεί να κοιμηθεί σε δωμάτιο που το ύψος του ορόφου του, ξεπερνά τα 35 πόδια. Μας ζήτησε επίσης να βρούμε ανοιχτό χώρο για να μπορέσει εκεί να στήσει τις σκηνές των βεδουίνων προκειμένου να είναι κοντά στις πολιτισμικές του ρίζες”
Μια από τις φοβίες του Καντάφι είναι τα αεροπλάνα και συγκεκριμένα οι πτήσεις πάνω από θάλασσα ενώ απεχθάνεται τις πτήσεις που διαρκούν περισσότερο από 8 ώρες. Το τηλεγράφημα λέει: ”Η αποστολή διανυκτέρευσε στην Πορτογαλία για να μην πάει κατευθείαν στις ΗΠΑ σε ενα ταξίδι άνω των 8 ωρών και πάνω από θάλασσα “
Τα πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Λίβυου ηγέτη, είναι ο γιος του ο Μουατασίμ, ο επιτελάρχης του Μπασίρ Σαλάχ και φυσικά οι 4 ουκρανές νοσοκόμες του με προεξέχουσα την Γκαλίνα Κολοτνίτσκα. Το τηλεγράφημα την αναφέρει χαρακτηριστικά σαν την 38χρονη “ηδονική” ξανθιά που φροντίζει τις ανάγκες, την ευημερία και την περίθαλψη του ηγέτη”
Τα χόμπυ του Καντάφι, στα έγγραφα που αποκαλύπτει το wikileaks, είναι ο χορός, και οι ιπποδρομίες.: “ Στο τριήμερο θέαμα για τα 40 χρόνια παραμονής του στην εξουσία περιλαμβάνονταν παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων από την Ουκρανία, την Τυνησία,
Αλγερία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο, καθώς και μουσικές παραστάσεις συγκροτημάτων από το Μεξικό, τη Ρωσία, Νέα Ζηλανδία”

Τέλος γίνεται λόγος για την λατρεία του στο γυναικείο φύλο. Το προσωπικό του είναι στην πλειοψηφία του γυναίκες (350) και οι περισσότερες αποτελούν την προσωπική του φρουρά άριστα εκπαιδευμένες.

Το τηλεγράφημα καταλήγει πως πρόκειται για μια περίεργη και πολύπλοκη προσωπικότητα που παραμένει στην εξουσία 40 χρόνια, είναι επιδέξιος και πανέξυπνος ηγέτης που αναπροσαρμόζει το realpolitic, ανάλογα με τις περιστάσεις.
 


Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ