Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wilikeaks:Τι έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής

01.12.2010 | 05:45

Η ροή των τηλεγραφημάτων αμερικανών διπλωματών από το Wikleaks  και η προσπάθεια όλων μας να προλάβουμε τη δημοσιοποίηση τους,έχει οδηγήσει σ΄ ένα "ενημερωτικό πανικό" από τον οποίο πιθανότατα εξάγοντα μερικές φορές και λάθος συμπεράσματα. Η ροή των διαρροών θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμη συνεπώς κάθε τόσο καλό θα είναι να κάνουμε ένα "συμμάζεμα" των πληροφοριών που προέρχονται από τα τηλεγραφήματα .Το πρώτο "συγκεντρωτικό δελτίο Wikileaks" ακολουθεί:
ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

  *16 Σεπτεμβρίου 2009.Επικοινωνία αμερικανού  υφυπουργού Εξωτερικών Φ. Γκόρντον και ενόςδιπλωματικού συμβούλου του Ν.Σαρκοζί Τ. Ντέιβιντ Λεβίτ Ο Λεβίτ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές,συντηρητική ή σοσιαλιστική θα είναι σαφώς πιο σταθερή και ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις για τη διαφορά Ελλάδας-Μακεδονίας,σχετικά με το όνομα. Αναφέρει ακόμα ότι αν η Μακεδονία όπως την αναφέρει εγκαταλείψει την ιδέα για δημοψήφισμα και η Ελλάδα αλλάξει στάση στο θέμα των διαβατηρίων,όλα θα είναι πιο εύκολα"
*18 Φεβρουαρίου 2010- Άγκυρα.Επαφή αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γ.Μπέρνς και του Τούρκου ομολόγου του Φ.Σινιρλίογλου. Ο Τούρκος αναφέρθηκε στις χώρες που αντιδρούν στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (Γαλλία-Αυστρία-Κύπρος),κάνοντας λόγο "για χάσμα που βαθαίνει μεταξύ της χριστιανικής Ευρώπης και των μουσουλμάνων".
Έγιναν αναφορές στους "ελληνοκύπριους που αδιαφορούν" και για την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στον Ερντογάν,την οποία ο τούρκος υφυπουργός "χαιρέτησε".

*Φεβρουάριος 2010. Στη συνομιλία του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χ.Σέεχοφερ με τον αμερικανό πρέσβη εκφράζονται αμφιβολίες για την "τακτοποίηση του ζητήματος της Ελλάδας". Η συζήτηση αφορούσε την οικονομική κρίση.
*Ιανουάριος 2010. Τηλεγράφημα αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ που προέβλεπε κρίση με την Ελλάδα και πραξικόπημα στη Τουρκία.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ:
*Η πιο πολυδιαβασμένη αναφορά θα είναι μάλλον αυτή που αφορά στον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και τις "αδυναμίες" του. Ειδικά μετά από τη δημοσίευση της φωτογραφίας της Ουκρανέζας νοσοκόμας του.* Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς είχε πει στο Γάλλο ομόλογό του, ότι  "το Ισραήλ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν χωρίς τις ΗΠΑ. Η  επιτυχία του όμως θα είναι αμφίβολη".

 *Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας αναφερόμενο στο Ιράν και τα σχέδιά του για πυρηνικά είπε απευθυνόμενος προς τις ΗΠΑ: «Κόφτε το κεφάλι του φιδιού».

*Οι ΗΠΑ προσπαθούν από το 2007 να πάρουν ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού από πυρηνικό αντιδραστήρα του Πακιστάν, για να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

*Υπάρχουν και χειρότερα. Η διαφθορά στη κυβέρνηση του Αφγανιστάν αποτυπώνεται στη περίπτωση αξιωματούχου του που βρέθηκε να ταξιδεύει με μια βαλίτσα που περιείχε 50 εκατομμύρια δολάρια!*Προσπάθεια των ΗΠΑ να "μοιράσουν" τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο σε διάφορες χώρες.

* Αλλαζονική στάση των ΗΠΑ έναντι της Γερμανίας το 2007 για να μην εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίο πρακτόρων της CIA.

*Εντολή της ΥΠΕΞ Χ.Κλίντον να "παρακολουθείται" ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ! Η ίδια είχε ζητήσει προσωπικές και απόρρητες πληροφορίες αξιωματούχων του ΟΗΕ!

*Ανταλλάγματα στην Κίνα για να συναινέσει στην "κατάρρευση¨" της Βόρειας Κορέας και στη δημιουργία ενός κράτους.

* Καταγγελίες ότι η Σαουδική Αραβία παραμένει  κύριος χρηματοδότης της Αλ Κάιντα .

*Απρεπή συμπεριφορά μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

* Τεχνικές λεπτομέρειες μυστικών συνομιλιών στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-
Ρωσίας για τους πυρηνικούς πυραύλους.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ