Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χάδια" Κλίντον στη Τουρκία για το PKK,που αποσταθεροποιεί την Άγκυρα

11.08.2012 | 15:38

Η Τουρκία είναι “στριμωγμένη” στη γωνία με το PKK και οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκμεταλευτούν την αδυναμία της. Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον από τη Τουρκία όπου βρίσκεται “χάϊδεψε τ’ αυτιά” της Άγκυρας.


"Συμμεριζόμαστε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας ότι η Συρία δεν πρέπει να γίνει ένας παράδεισος για τους τρομοκράτες του ΡΚΚείτε τώρα είτε μετά την αποχώρηση του καθεστώτος Άσαντ," δήλωσε η Κλίντον σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο χαρακτηρισμός “τρομοκράτες” για τους αντάρτες του PKK είναι ενδεικτικός,αν κι όχι καινούργιος.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι το “κενό εξουσίας" στην σπαρασσόμενη από συγκρούσεις Συρία έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από το PKK και είπε: «Πρέπει να αναλάβουμε κοινές προσπάθειες για την πρόληψη των προβλημάτων που προκαλεί το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε."


Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε το Σάββατο ότι οι δύο χώρες έχουν σενάρια για να αντιμετωπίσουν ακόμη και μιας ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα .

Η ουσία είναι ότι η Τουρκία θα παίξει το ρόλο που η Ουάσινγκτον επιθυμεί στη κρίση της Συρίας,όποιος κι αν είναι αυτός. Το πρόβλημα PKK είναι πλέον ανεξέλεγκτο και η Άγκυρα ξέρει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν για την επίλυσή του. Το θέμα είναι αν θέλουν κάτι τέτοιο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ