Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χάδια" στη Τουρκία από την Κλίντον για τη κατάρριψη

24.06.2012 | 21:18
"Ιταμή και απαράδεκτη" χαρακτήρισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον την κατάρριψη από τη Δαμασκό του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-4, υποσχόμενη ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με την Άγκυρα ώστε να δοθεί η αρμόζουσα απάντηση και να προωθηθεί η πολιτική μετάβαση στη Συρία.

"Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι οι συριακές αρχές δεν σέβονται τη διεθνή νομοθεσία, την ανθρώπινη ζωή, την ειρήνη και την ασφάλεια", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κλίντον.Που προφανώς κατά τη κα.Κλίντον σέβεται η Τουρκία!

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν αυτήν την ιταμή και απαράδεκτη ενέργεια με τον εντονότερο δυνατό τρόπο", συνεχίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Κλίντον σημειώνει ότι ο Νταβούτογλου την ενημέρωσε για το επεισόδιο και της επισήμανε "το γεγονός ότι ο συριακός στρατός κατέρριψε το αεροσκάφος χωρίς προειδοποίηση".

Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Συμμαχίας θα συνεδριάσουν την Τρίτη στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ