Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αθλητικά

"Χαμός" στο μπασκετ - Η απεργία ισχύει - Απειλή λοκ αουτ

15.10.2010 | 19:31
Μετά τις απειλές του Θανάση Γιαννακόπουλου για αποχώρηση από τη Λίγκα, οι παίκτες πήραν το λόγο. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επανέλαβε τις θέσεις των μπασκετμπολιστών και οι εκπρόσωποι των ομάδων εξοργίστηκαν.

Τους είπαν ότι αφού επιμένουν στην απεργία δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στη γενική συνέλευση και έτσι η αντιπροσωπεία των παικτών αποχώρησε.

Ο Ηλίας Λιανός, μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, κατέθεσε πρόταση για λοκ άουτ.

Εξερχόμενος ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τόνισε:

"Δυστυχώς φεύγουμε άπραγοι. Σε όλα φαίνεται ότι συμφωνεί ο ΕΣΑΚΕ, αλλά στην ουσία, όταν παίρνουμε ένα-ένα τα θέματα, δε συμβαίνει αυτό. Δε συζητήσαμε καν, μας απείλησαν για την απεργία, η οποία είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, όπως και σε κάθε δημοκρατική χώρα. Δεν συμφωνούμε με τη λειτουργία του πρωταθλήματος. Υπάρχει βία, διαλύονται ομάδες. Δεν είμαστε χουντικοί, έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε απεργία. Πέρυσι είχαμε δέκα θέματα και συμφωνήσαμε στα τέσσερα, φέτος τα υπόλοιπα έξι δεν συζητήθηκαν καν. Ξαφνιάστηκαν, όταν είπαμε για απεργία. Θα αρχίσουμε από το μηδέν, με νέες βάσεις και συνθήκες. Είμαστε υπερήφανοι για τη θέση μας. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα δε το θέλει ούτε ο κόσμος, δεν είναι ανταγωνιστικό. Τα αιτήματά μας ισχύουν σ' όλη την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λοκ άουτ τόνισε: 

"Αυτή είναι μία λύση απελπισίας. Αν δε συμφωνούν, ας κάνοuν λοκ άουτ. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα σταματήσουμε την απεργία."

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι η 1η αγωνιστική της Α1 μετατίθεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο (23/24-10), με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ