Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χέρι-Χέρι στα εξοπλιστικά.

19.10.2010 | 11:20
Ευρύτερη πολιτική συζήτηση έγινε στη συνάντηση Βενιζέλου-Καρατζαφέρη στο Πεντάγωνο,από την οποία προέκυψε ότι έχουν "κοινή περπατησιά σε πολλά θέματα". Εκτός από τους εξοπλισμούς Βενιζέλος-Καρατζαφέρης συζήτησαν για θέματα ΝΑΤΟ με αφορμή την επίσκεψη του γγ της Συμμαχίας τη Πέμπτη στην Αθήνα,τα ελληνοτουρκικά και βέβαια τα εξοπλιστικά.
Αφορμή για τη συνάντηση η οποία έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, ήταν η προμήθεια 12000 βλημάτων για τα άρματα μάχης  Leopard, με κόστος 53.000.000  ευρώ. Ο κ.Καρατζαφέρης θεωρούσε ότι το κόστος είναι υψηλό σε σχέση με ανάλογη προμήθεια που έγινε στη Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε διευκρινήσεις, επισημαίνοντας ότι  τα υπόλοιπα 45.000 βλήματα θα αγοραστούν με διαγωνισμό. Οι δύο εταιρείες που τώρα δίνουν μέσω διακρατικής συμφωνίας τα 12000 βλήματα,θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Αν σ΄ αυτόν προσφέρουν χαμηλότερες τιμές,τότε και η τιμές για την τωρινή αγορά θα αναπροσαρμοστούν ανάλογα.
Εκτός κάμερας ο κ.Βενιζέλος ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και απάντησε ότι "όλα πρέπει να γίνουν με απόλυτη νομιμότητα".
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ