Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χολάντ νικητής στο πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών.Ψηλά η Λεπέν

22.04.2012 | 21:53
Το Γαλλικό πρακτορείο στις 20.12 ώρα Ελλάδας μετέδωσε προβλέψεις των μεγάλων ινστιτούτων για τα αποτελέσματα του α' γύρου των προεδρικών.

Το ποσοστό του Ολάντ του προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος στις σημερινές εκλογές κυμαίνεται από 28-30%, ενώ του νυν προέδρου Σαρκοζί από 24-27,50% .

Της Μαρίν Λεπέν της άκρας δεξιάς από 17-20,7%.

Του Ζαν-Λικ Μελενσόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς από 10,5-13%.

Όλα τα αποτελέσματα είναι προβλέψεις των ινστιτούτων Ipsos, Harris Interactive.

Τα Ινστιτούτα Ipsos, Harris δίνουν στον κεντρώο Φρανσουά Μπαΐρού από 8,7-10% των ψήφων, σήμερα.

Σύμφωνα με το CSA, ο Ολάντ συγκέντρωσε σήμερα 29% των ψήφων. Ο Σαρκοζί 25%, η Λεπέν 17% και ο Μελενσόν 12% .

Ipsos: Ολάντ ως 30% , Σαρκοζί πέριξ του 24% , Λεπέν πέριξ του 19% , Μελενσόν ως 13% , Μπαϊρού πέριξ του 10%.

Harris: Ολάντ πέριξ του 28,5% , Σαρκοζί πέριξ του 27,5% , Λεπέν άνω και του 20% (20,7%), Μελενσόν πέριξ του 10,5%, Μπαϊρού πέριξ του 8,7% .

Η προσέλευση στις κάλπες υπολογίζεται στο  80%, την ώρα που το 2007 ήταν 83,77%, ενώ το 2002 ήταν 71,6%.


Στο μεταξύ μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στο Παρίσι μεταδίδουν ότι "ο σοσιαλιστής Ολάντ κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών", αλλά και ότι "εντύπωση προκαλεί το ποσοστό ψήφων 18,2% ως 20%", που συγκέντρωσε η Μαρίνα Λεπέν της άκρας δεξιάς.
"Για τρομερή αποκήρυξη" του νυν προέδρου Νικολά Σαρκοζί κάνει, ήδη, λόγο το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Στη Μιτιαλιτέ, αίθουσα συγκεντρώσεων εμβληματική για την αριστερά, στο Καρτιέ Λατέν, έδωσε ραντεβού στους οπαδούς του ο Νικολά Σαρκοζί, για να κάνει δηλώσεις μετά τις εκλογές. Αφού ψήφισε στο Παρίσι γύρω στις 12 τοπική ώρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο των Ιλισίων.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί στο γαλλικό λαό από την Τιλ στην εκλογική του περιφέρεια στην Κορέζ, νοτιοανατολικά. Αφού ψήφισε γύρω στις 10 το πρωί, επισκέφθηκε στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει, όλα τα εκλογικά κέντρα της περιοχής του. Στις επισκέψεις αυτές συνοδεύονταν από τη σύντροφό του δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

Η υποψήφια που προβλέπεται για την τρίτη θέση, η Μαρίν Λεπέν επέστρεψε στο Παρίσι από την εκλογική της περιφέρεια βορειοδυτικά, στο Pas de Calais.

Από την αίθουσα Equinoxe στο Παρίσι όπου έχει δώσει ραντεβού με τους οπαδούς του πρόκειται να απευθύνει δεκάλεπτη δήλωση.Στην πλατεία Στάλιγκραντ πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δώσει ραντεβού ο Ζαν Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου, ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική του, για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Ηδη από νωρίς άρχισε η συρροή του κόσμου και ο Μελανσόν θα είναι προφανώς ο πρώτος υποψήφιος που θα μιλήσει απευθυνόμενος στους οπαδούς του δίνοντας την αναμενόμενη υπόδειξη στους ψηφοφόρους του για τον δεύτερο γύρο.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ