Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ:"Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα,όταν το θελήσουμε"

11.08.2011 | 14:56
"Ξαναζεσταμένο φαγητό", χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης το "θόρυβο" γύρω από τα λεχθέντα από τον Τούρκο πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι για υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα.
Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, πρόσθεσε ότι η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης.

Ο κ. Λαμπρινίδης είπε επίσης ότι δεν δέχεται να αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού και κάλεσε όλα τα ελληνικά κόμματα να είναι μια γροθιά σε αυτά τα ζητήματα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε απάντηση σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο κ. Λαμπρινίδης από κοινού με την επισκεπτόμενη την Αθήνα νέα υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ε. Κοζάκου - Μαρκουλή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ