Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα:"Μη στρατικοποιείτε τη συζήτηση"!

06.10.2011 | 16:15
Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να μην "στρατιωτικοποιεί" τη συζήτηση και να επιδεικνύει πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, κάλεσε την Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και υπενθύμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί, με τις έρευνες στο οικόπεδο 12, αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα. 

   

Η επιλογή κι η βούληση της Ελλάδας, συνέχισε, είναι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία και γι' αυτό θεσμοποιήθηκε το Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει. Και η Αθήνα επιθυμεί να συνεδριάσει σε ημερομηνίες που δεν έχουν, όμως, ακόμα ορισθεί και που θα εξαρτηθούν κι από το γενικό πλαίσιο των σχέσεων, είπε ο εκπρόσωπος.

   

Αναφερόμενος στις "διερευνητικές επαφές" με τη γείτονα, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας των δύο χωρών θα έχει πολύ θετικές συνέπειες, για δε το Κυπριακό επεσήμανε ότι δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει να είναι εμπόδιο και να ελέγχει τα Κατεχόμενα, ενώ κάλεσε την 'Aγκυρα να καθοδηγήσει την τουρκοκυπριακή πλευρά ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook