Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα:"Μη στρατικοποιείτε τη συζήτηση"!

06.10.2011 | 16:15
Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να μην "στρατιωτικοποιεί" τη συζήτηση και να επιδεικνύει πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, κάλεσε την Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και υπενθύμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί, με τις έρευνες στο οικόπεδο 12, αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα. 

   

Η επιλογή κι η βούληση της Ελλάδας, συνέχισε, είναι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία και γι' αυτό θεσμοποιήθηκε το Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει. Και η Αθήνα επιθυμεί να συνεδριάσει σε ημερομηνίες που δεν έχουν, όμως, ακόμα ορισθεί και που θα εξαρτηθούν κι από το γενικό πλαίσιο των σχέσεων, είπε ο εκπρόσωπος.

   

Αναφερόμενος στις "διερευνητικές επαφές" με τη γείτονα, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας των δύο χωρών θα έχει πολύ θετικές συνέπειες, για δε το Κυπριακό επεσήμανε ότι δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει να είναι εμπόδιο και να ελέγχει τα Κατεχόμενα, ενώ κάλεσε την 'Aγκυρα να καθοδηγήσει την τουρκοκυπριακή πλευρά ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ