Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπέρ της δυνητικής χρήσης στρατιωτικής βίας εναντίον του Ιράν,η αμερικανική Βουλή

18.05.2012 | 22:09
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σήμερα υπέρ "της δυνητικής" χρήσης (στρατιωτικής) ισχύος σε βάρος του καθεστώτος της Τεχεράνης, στην περίπτωση που αυτό απειλήσει με πυρηνικό όπλο είτε τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε συμμάχους τους.
   Το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας δεν είναι ακόμα διαθέσιμο. 
   "Αυτή θα πρέπει να είναι η αμερικανική πολιτική, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, ώστε το Ιράν να εμποδιστεί να απειλεί τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους τους ή, τέλος, τους γείτονές του με ένα πυρηνικό όπλο", γράφει το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς ψήφιση--και ψηφίστηκε--το Πεντάγωνο, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι σημειωτέον πλειοψηφούν.
   Το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται, ευθέως, στην "αυτόματη" χρήση της στρατιωτικής ισχύος.
   'Όμως, στον πρόεδρο Ομπάμα αφήνεται ελάχιστο περιθώριο να εναντιωθεί σε κάτι τέτοιο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρητά καλείται "να επιβεβαιώσει τον απαράδεκτο χαρακτήρα ενός Ιράν που κατέχει πυρηνικό όπλο και συγχρόνως ότι είναι αντίθετος με οποιαδήποτε πολιτική-'κυματοθραύστη' ως επαρκή απάντηση στην ιρανική πολιτική απειλή".
   Προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, το ανωτέρω νομοσχέδιο οδεύει, τώρα, προς μια ψηφοφορία στη Γερουσία όπου οι Δημοκρατικοί πλειοψηφούν.
   Πολιτικοί παρατηρητές που συμβουλεύθηκε ανωνύμως το Γαλλικό πρακτορείο εκτίμησαν ότι "σύμμαχοι του προέδρου στη Γερουσία θα εναντιωθούν σε ορισμένες διατυπώσεις του Ρεπουμπλικανικής έμπνευσης νομοσχεδίου". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ