Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ύποπτα δέματα σχεδόν σε όλες της πρεσβείες της Ε.Ε στην Αθήνα.Ελεγχόμενη έκρηξη και στη Βουλή

02.11.2010 | 13:21
Πριν από λίγη ώρα έγινε ελεγχόμενη έκρηξη στον εξωτερικό χώρο της Βουλής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για φάκελο που είχε επιστραφεί από την πρεσβεία της Χιλής.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων οι υπάλληλοι της πρεσβείας της Χιλής δεν δέχθηκαν να παραλάβουν έναν φάκελο που είχε αποστολέα κάποιον από τη Βουλή των Ελλήνων. Όταν ο φάκελος επέστρεψε πάρθηκε απόφαση να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.

- Εντολή σε όλους τους υπαλλήλους: "Μην ανοίγετε κανένα δέμα"
- 'Υποπτα όλα τα δέματα - 'Εκτακτα μέτρα σε πρεσβείες και υπουργεία
- Δεν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη στην Ελβετική πρεσβεία
Συναγερμός έχει σημάνει σε αντιτρομοκρατική και αστυνομία. Φαίνεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να αποστείλουν και άλλους φακέλους, άγνωστο πόσους.
'Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να "τσεκάρουν " οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα - βόμβες.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, φάκελος - βόμβα εξερράγη στην πρεσβεία της Ελβετίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάλληλος θεώρησε ύποπτο τον φάκελο και τον πέταξε στο προαύλιο όπου και εξερράγη χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.
Η πρεσβεία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και στο σημείο έχουν σπεύσει αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο.
Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε λίγο πριν τη μια και τέταρτο από πυροτεχνουργούς, ύποπτος φάκελος που είχε αποσταλεί στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νewsit οι υπάλληλοι της πρεσβείας θεώρησαν ύποπτο έναν φάκελο και αποφάσισαν πριν τον ανοίξουν να τηλεφωνήσουν στον αποστολέα.
Έκπληκτοι άκουσαν τον υποτιθέμενο αποστολέα να τους λέει πως δεν έχει ιδέα και πως ποτέ δεν απέστειλε τίποτε στην πρεσβεία.
Όπως ήταν φυσικό ο χώρος εκκενώθηκε και οι υπεύθυνοι της πρεσβείας κάλεσαν την αντιτρομοκρατική και το ΤΕΕΜ.

Η αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις των δύο βομβιστών και να αναγνωριστούν ίσως από υπαλλήλους εταιρειών κούριερ που πιθανώς παρέλαβαν και άλλα δέματα βόμβες έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των συλληφθέντων

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ