Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Υποχρεωτική η διδασκαλία της τουρκικής σε ελληνικές σχολές"...φαντασιώνονται οι Τούρκοι

27.08.2012 | 00:13Έχουν τρελαθεί οι Τούρκοι νομίζοντας ότι έγιναν υπερδύναμη.


Tην πληροφορία ότι η τουρκική γλώσσα θα διδάσκεται στις τουριστικές σχολές στην Ελλάδα, προβάλει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα  Υeni Safak  στην πρώτη σελίδα της.Με τον τίτλο « Η Ελλάδα έκανε επένδυση στην τουρκική»  δημοσιεύει ανταπόκριση του κ.Οκτάϊ Μεχμέτ από την Κομοτηνή στην οποία γράφει ότι η Ελλάδα που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, με την αύξηση των τούρκων τουριστών κατά 98% αποφάσισε να διδάσκεται η τουρκική ως υποχρεωτικό μάθημα στις τουριστικές σχολές. Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σε όσους γνωρίζουν την τουρκική και επιλέγουν τις σχολές αυτές, θα δίδονται 10 μονάδες επιπλέον. Η Ελλάδα - γράφει - παράλληλα με την γειτονία αποδίδει μεγάλη σημασία στην Τουρκία - η οποία έχει ισχυρή και σταθερή οικονομία - από τουριστικής πλευράς . 
Έλληνες αρμόδιοι του τουρισμού - γράφει - ανακοίνωσαν πως κατά τις τριήμερες διακοπές του Μπαϊραμίου επισκέφθηκαν την Ελλάδα περίπου 5.000 τούρκοι τουρίστες.Η Ελλάδα για να προσελκύσει περισσότερους τούρκους τουρίστες εφάρμοσε πρώτα διευκολύνσεις θεώρησης στα ελληνικά νησιά και η μείωση των τιμών σε είδη τροφίμων και τουριστικών ειδών , αύξησε τον αριθμό των τουριστών. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε στοιχεία  από το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ελλάδας. 

 Στο μεταξύ το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε οδηγίες στα Προξενεία του στην Τουρκία να δίνουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα θεώρηση στους Τούρκους. Οι τουρκικές τουριστικές εταιρείες λένε « Οι Ελληνες που παλαιότερα δεν έδιναν σημασία στους τούρκους τουρίστες τώρα περιμένουν πως και πως εμάς. Οι τούρκοι έγιναν βασιλιάδες». 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ