Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Υπουργέ,γράψου...στο Twitter,όπως ο Σταυρίδης!

07.10.2011 | 00:49


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥΓια να μην νομίζετε ότι αποφεύγω να πάρω θέση ξεκαθαρίζω από τη πρώτη πρόταση ότι μου κακοφάνηκε η ιδέα του ΥΕΘΑ για τη δημιουργία “ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού”.Δηλαδή του υπουργικού e mail.Ακόμη δεν το έχω χωνέψει και στα 43 μου, έχοντας ανακαλύψει σχετικά αργά το διαδίκτυο και όλα τα καλά και τα κακά του,μάλλον είναι δύσκολο να αλλάξω άποψη.

Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ συντηρητικός και μάλλον “κολλημένος” στις αναμνήσεις μου προτιμώ τον στρατό όπως τον θυμάμαι με τα πολλά στραβά κι ανάποδα που όλοι μας γνωρίσαμε. Η κατάργηση της “ανθρώπινης ιεραρχίας” και η αντικατάστασή της από ...το πληκτρολόγιο δεν μπορεί να είναι εύκολα αποδεκτή.

Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η ιδέα του υπουργικού e mail να μετατραπεί σ΄ ένα ...εξαιρετικό ηλεκτρονικό χαφιέ, η αξιοπιστία του οποίου πολύ δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί και συνεπώς είναι εύκολο να καταστρέψει ανθρώπους και καριέρες.

Όσοι μέχρι εδώ συμφωνείτε ετοιμαστείτε για...τα άσχημα νέα!

Η τεχνολογία δυστυχώς,φαίνεται να μας έχει ξεπεράσει με ταχύτητα φωτός και δεν το έχουμε αντιληφθεί! Τι εννοώ.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες έκανα το βήμα και μετά από πολλές παροτρύνσεις “μπήκα” στο ...twitter. Σ΄ αυτό το χώρο κοινωνικής δικτύωσης,διαδικτυακό χώρο ή δεν ξέρω πως αλλιώς να τον ονομάσω όπου μπορείς να επικοινωνείς με ανθρώπους σ΄ όλο το πλανήτη. Μπορείς με το πάτημα ενός πλήκτρου να γίνεις ...follower να ακολουθείς δηλαδή κάποιον σ΄ ότι γράφει σ΄ αυτό ...το twitter.Προχθές ψάχνοντας έπεσα πάνω στον Saceur! Τον Διοικητή των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, πατριώτη ναύαρχο Τ.Σταυρίδη!

Δειλά ομολογώ ,πάτησα το πλήκτρο follow. Ήταν η πρώτη μέρα της Συνόδου των ΥΕΘΑ στο ΝΑΤΟ και περίμενα πότε ο κ.Μπεγλίτης θα είχε την καλοσύνη να ενημερώσει μέσω του επιτελείου του για το τι γίνεται σ΄ αυτή τη σύνοδο. Δεν χρειάστηκε. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το ... twitter μου “χτύπησε”, ειδοποιώντας ότι έχω μήνυμα. Δεν σας κρύβω ότι η έκλπηξή μου ήταν μεγάλη όταν είδα ότι ήταν μήνυμα από τον Τ.Σταυρίδη προς τους...followers του!!! Μας ενημέρωνε για το τι συζητήθηκε στη πρώτη μέρα της Συνόδου και τι έμενε να συζητηθεί την επόμενη!
Επειδή δεν θα το πιστεύετε δείτε το μήνυμα:Τι θέλω να πω μ΄ όλα αυτά; Ότι δυστυχώς πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα ακόμη και στο χώρο των ΕΔ.Όταν μπορείς να στείλεις ...μήνυμα στο Saceur (στο επιτελείο του δηλαδή για να μην τρελαθούμε κιόλα), δεν θα μπορείς να στείλεις στο Μπεγλίτη;


Όχι όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για την βιαστική κατά την άποψή μας απόφαση του Π.Μπεγλίτη να προχωρήσει στη δημιουργία του υπουργικού e mail.
Έχει διασφαλίσει ότι δεν θα λειτουργήσει ως “καρφάδικο”; Έχει δημιουργήσει “φίλτρα” από τα οποία θα περνούν οι “καταγγελίες” και τα “παράπονα”; Δύσκολο το βλέπουμε.Όπως και να ‘χει το μέτρο θα το κρίνει η ιστορία και μάλλον σύντομα.

Μια ιδέα πάντως κ.υπουργέ, είναι να γραφτείς κι εσύ στο ...Twitter.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ