Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υψηλό ποσοστό συμμετοχής στις αιγυπτιακές εκλογές

29.11.2011 | 00:51
Υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην πρώτη φάση των βουλευτικών εκλογών στη μετά-Μουμπάρακ περίοδο,στην Αίγυπτο,αναφέρει το Stratfor σε άρθρο του.Χαρακτηρίζει την εκλογική διαδικασία “εσκεμμένα μπερδεμένη,ώστε να δίνονται πολλές ευκαιρίες για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων”.

Οι Αιγύπτιοι στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και επτά άλλες μικρότερες επαρχίες, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, πήγαν μαζικά να ψηφίσουν.

Η αιγυπτιακή οικονομία έχει πληγεί σημαντικά από την αναταραχή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, με το κλείσιμο εργοστασίων, η χρηματιστηριακή αγορά παραπαίει από επιφυλακτικούς επενδυτές βλέποντας τη Tahrir, και ο τουρισμός πέφτει. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Αιγυπτίων που έχουν περισσότερη πίστη στην οικονομική διαχείριση του στρατού,λόγω των κατηγοριών για διαφθορά εναντίον των πολιτικών.

Το εντυπωσιακό στο άρθρο του Stratfor είναι ότι υποστηρίζει πως “ο πιο ήρεμος πολιτικός παράγοντας στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα”. Υποστηρίζει ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα μετά από τόσα χρόνια καταπίεσης από το καθεστώς Μουμπάρακ,θέλει να μπει σταδιακά στο σύστημα και γι΄ αυτό αποφεύγει τη συμμετοχή της σε διαδηλώσεις σαν κι αυτές που γίνονται στη πλατεία Tahrir.
Ανησυχεί όμως για τον ανταγωνισμό που έχει από αντίπαλες ισλαμικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκλογές στην Αίγυπτο.Ψηφοδέλτια και για αναλφάβητους!

Οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην Αν.Μεσόγειο 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ